28.01.2011.

Rekordna godina za Audi

Kompanija AUDI AG je prošle godine prodala oko 1.092.400 automobila, što je više od predviđene godišnje prodaje, te je time postala najbolja godina ikada što se tiče prodaje. U Kini, Audi je prodao rekordnih 227.938 komada; u Sjedinjenim Državama, ova marka je po prvi put prešla granicu od prodanih 100.000 vozila.

“Na tržištu SAD-a postigli smo prodajni rekord, te smo nakon dužeg vremena postigli najbolje prihode," rekao je Peter Schwarzenbauer, član Upravnog odbora zadužen za marketing i prodaju kompanije AUDI AG. “U slijedećih nekoliko godina uvesti ćemo našu uspješnu TDI čistu dizelsku tehnologiju u poslovnu klasu vozila: našim kupcima u SAD-u ćemo također ponuditi TDI motore u novoj generaciji modela Audi A6 i A8. To će značajno ojačati našu poziciju u ovom segmentu. ”

audi

Kompanija je već najavila cilj udvostručavanja svog udjela u poslovnoj klasi na tržištu SAD-a predstavljanjem modela Audi A7 Sportback i nove generacije modela A6 i A8.

Audi je također postigao rekordnu prodaju na kineskom tržištu, na kojem potražnja raste više od očekivanja. To je dovelo do toga da su Audijevi prodavači na kraju godine ostali bez vozila. Ukupno, kompanija je između siječnja i prosinca isporučila 227.938 automobila, što je 43,4 posto više nego godinu prije. U prosincu, Audi je kupcima predao 18.186 automobila.

U Njemačkoj – kako je i očekivano – novi Audi A1 je pomogao kompaniji iz Ingolstadta za godinu završi s dobrim rezultatima. Korporativno poslovanje, koje je ponovo u usponu, također je doprinijelo povećanoj prodaji u prosincu. Sa 23.950 komada, kompanija AUDI AG je prodala 36,4 posto više automobila nego tijekom istog mjeseca prethodne godine. Prodajni rezultati cijele godine, s prodanih 229.157 automobila, su nešto viši nego 2009. godine, unatoč utjecaju bonusa za zamjenu starih automobila.

Što se tiče prodaje u Europi u prosincu, ona je također u cijelosti porasla, na oko 52.200 komada, što je povećanje od 18,2 posto u odnosu na prosinac 2009. Od siječnja do prosinca, u ovoj regiji kompanija AUDI AG je prodala 647.600 automobila i potvrdila svoju poziciju kao europska najbolje prodavana premium automobilska marka.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club