20.09.2013

Novi Audi A3 cabriolet

Sportski, elegantan i svestran – Audi predstavlja novi A3 cabriolet. Kompaktni četverosjed impresionira na prvi pogled svojim elegantnim linijama i sklopivim krovom. Tehnički gledano također je na samom vrhu u svojoj klasi – laganog dizajna, s novim motorima, umreženošću i visokoučinkovitim sustavima za pomoć u vožnji.

Dizajn vanjštine

Novi Audi A3 kabriolet narastao je u odnosu na svog prethodnika: duljina je povećana s 4,24 na 4,42 metra, međuosovinski razmak s 2,58 na 2,60 metara, a širina s 1,77 na 1,79 metara.

audi

Za prednji kraj A3 cabrioleta karakteristična je singleframe rešetka hladnjaka. Ravna prednja svjetla daju mu odlučan izgled; dodatno naglašavajući vodoravni dizajn i usisnike zraka u odbojniku. Audi nudi prednja svjetla s LED tehnologijom u dodatnoj opremi; to su jedina LED prednja svjetla u segmentu kompaktnih vozila koja nude mogućnost nestupnjevitog podešavanja visine svjetlosnog snopa.

Sklopivi krov

Novi A3 cabriolet ima mekani krov od tkanine koji se pruža preko laganog kinematičkog mehanizma izrađenog od kombinacije magnezija i čelika, te savršeno nadopunjuje lijep dizajn automobila. Jednim pritiskom gumba krov se elektrohidraulički spušta ili podiže za manje od 18 sekundi, čak i pri brzini od 50 km/h.

audi

Unutrašnjost

Elegantne linije i čiste površine tipične su i u unutrašnjosti novog A3 cabrioleta. Instrumentna ploča je nagnuta i nisko postavljena, prednji dio je malo zaobljen, a središnja je konzola malo nagnuta prema vozaču. Veliki, okrugli uvodnici zraka nalikuju onima u zrakoplovu, a upravljačka ploča za klima uređaj i trodimenzionalne dekorativni umetci u unutrašnjost donose eleganciju iz klase premium vozila. Paket dodatnog osvjetljenja uključuje prekidač osjetljiv na dodir za svjetla za čitanje – značajka koja je u ponudi po prvi put.

Pogon

Za Audi A3 cabriolet će prilikom njegovog uvođenja na tržište u ponudi biti tri novo razvijena motora, a svaki od njih dodatno naglašava sportski karakter vozila. Dva TFSI motora imaju snagu 103 kW (140 ks) i 132 kW (180 ks) i zapremninu od 1,4 i 1,8 litara. 2,0-litreni TDI motor razvija snagu od 110 kW (163 ks); drugi će motori na tržištu biti dostupni malo kasnije – a kretat će se u rasponima od 1,6-litrenog TDI motora snage 81 kW (110 ks) do 2,0-litrenog TFSI motora koji će biti ispod poklopca modela Audi S3 cabriolet sa snagom od 221 kW (300 ks). Svi motori kojima je opremljen novi Audi A3 cabriolet predstavljaju kombinaciju tehnologije direktnog ubrizgavanja, turbopunjača i sustava start-stop.

audi

Tri prva motora u ponudi imaju u prosjeku dvanaest posto manju potrošnju goriva od motora u prethodnom modelu, a istodobno poboljšavaju vozne performanse. Primjerice, 1,4-litreni TFSI motor novom kabrioletu A3 omogućuje ubrzavanje od 0 do 100 km/h za 9,1 sekundi, dok je prosječna potrošnja goriva 5,0 litara na 100 kilometara, a prosječna emisija CO2 iznosi 114 g/km. Toj učinkovitosti doprinosi i tehnologija automatskog isključivanja cilindra (CoD – Cylinder on Demand) koja isključuje dva cilindra motora pri manjem opterećenju.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club