04.06.2014.

Novi A3 za ekonomičnu vožnju

Audi proširuje svoj proizvodni program štedljivih ultra modela s niskim CO2 emisijama u A3 modelima. Opremljeni 1.4-litrenim TFSI motorom snage 110 kW (150 ks), ti modeli objedinjuju visoke performanse i uzornu potrošnju goriva.

Razvijajući brzinu od 220 km/h i s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za samo 8,1 sekundu, Audi A3 1.4 TFSI ultra pokazuje svoju sportsku narav. S druge strane, model s troja vrata vrlo je štedljiv kada su u pitanju potrošnja goriva i emisije štetnih plinova: troši 4,7 litara goriva na 100 kilometara u kombiniranoj vožnji; što znači prosječnu emisiju CO2 od 109 g/km.

Novi 1.4-litreni TFSI motor s tehnologijom automatskog isključenja cilindra ovisno o opterećenju dostupan je u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa šest ili S tronic mjenjačem sa sedam stupnjeva prijenosa u čak četiri karoserijske izvedbe – A3 s troja vrata, A3 Sportback, A3 limousine te kao elegantni A3 cabriolet.

Audi nudi i verziju A3 ultra s 1.6-litrenim TDI motorom. Taj je pogonski sklop već dostupan na verziji s troja vrata i modelu Sportback od 2013. U budućnosti će A3 limousine biti dostupan i s dizelskim motorom snage 81 kW (110 ks). Taj model troši 3,3 litre dizel goriva na 100 kilometara, a emisije CO2 iznose samo 88 grama po kilometru.

Modeli ultra najbolji su primjer tradicije i ambicije tvrtke Audi da proizvodi ekološki prihvatljive automobile. Na tržište je već plasirano dvanaest ultra modela s motorima TDI i TFSI u sklopu linija A4, A5, A6 i A7. Za sve njih karakterističan je odabir inteligentnih tehnologija koje smanjuju potrošnju goriva i emisije štetnih plinova, što smanjuje troškove upotrebe i manje šteti okolišu. Audi trenutačno u svom proizvodnom programu ima ukupno dvadeset i dva ultra modela.

Pored e-tron plug-in hibridnih modela, proizvodni program ultra sada je već treći proizvodni koncept koji je tvrtka Audi primijenila za osiguranje različitih oblika održive mobilnosti prikladnih za svakodnevnu upotrebu.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club