06.05.2010.

Audi R8 GT

Sada još snažniji, još lakši i još brži: Audi predstavlja limitiranu verziju svog sportskog automobila R8 visokih performansi, R8 GT. Izlazna snaga njegovog 5,2-litrenog V10 motora povećana je na 412 kW (560 KS); težina vozila je smanjena za otprilike 100 kilograma. R8 GT postiže ubrzanje od nula do 100 km/h za 3,6 sekundi, a ostvaruje maksimalnu brzinu od 320 km/h.

audi r8 gt

Audi R8, sportski automobil visokih performansi, je pravi pobjednik od početka. To vrijedi za proizvodne modele, koji su dobitnici nagrade za automobil najboljih performansi “World Performance Car” 2008. godine (R8) i 2010. godine (R8 V10), kao i za trkaći automobil, R8 LMS, koji je pobijedio u 23 utrke u svojoj prvoj sezoni i osvojio tri prvenstva. Geni trkaće verzije sada dolaze i na ceste – u obliku modela R8 GT. Ekskluzivna serija je limitirana na 333 komada. Svaki R8 GT ima oznaku sa svojim proizvodnim brojem na kugli ručice mjenjača.

audi r8 gt

Dizajn vozila Audi R8 GT je odraz koncentracije snage, – prekrasno tehničko postignuće koje mjeri 4,43 metra dužine, 1,93 metra širine i samo 1,23 metra visine. Na vanjštini su napravljene brojne preinake koje su mu dodatno istaknule izgled. Mnoge od njih su dovele i do smanjenja težine i poboljšanja aerodinamičnosti.

audi r8 gt

Odlučujući element, gledajući bočno, su svakako bočne ukrasne ploče, koje usmjeravaju zrak prema motoru, a na modelu R8 GT su također izrađene od mat karbonskih vlakana. Isti materijal korišten je i za kućišta vanjskih, bočnih retrovizora, koja su manja i postavljena na aluminijsku bazu. 19 inčni naplatci imaju ekskluzivni Y dizajn s pet krakova i titan završnu obradu. Na prednjim branicima je postavljena oznaka “GT”.

Promijenjeni V10, na kojem su poklopci glave motora obojani u crveno, osigurava modelu Audi R8 GT performanse koje oduzimaju dah. R8 GT ubrzava iz startne pozicije do brzine od 100 km/h za 3,6 sekundi, a od nula do 200 km/h za 10,8 sekundi. A tempo ne popušta sve dok se ne postigne maksimalna brzina od 320 km/h.

Sportski automobil visokih performansi, Audi R8 GT, pravi je stroj za vožnju s poprečnim ubrzanjem koji ostavlja bez daha i reagiranjem koje je brzo poput munje, gotovo trenutno.

audi r8 gt

Njegov motor je postavljen na sredini, blizu okomite osi; njegova masa je gotovo zanemariva prilikom brzih promjena smjera. R8 GT je vozilo koje je dinamično, precizno i stabilno u gotovo svakoj situaciji.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club