18.04.2014.

Audi A3 - Svjetski auto 2014.

U konkurenciji 23 automobila Audi A3 je osvojio prestižnu titulu Svjetski automobil godine 2014. Model A3 odabran je kao pobjednik od strane međunarodnog žirija koji je uključivao 69 vrhunskih novinara iz svijeta automobilizma iz 22 države cijeloga svijeta. Ovo je druga ukupna pobjeda za Audi u desetogodišnjoj povijesti titule Svjetski automobil godine, jer je model Audi A6 2005. godine osvojio inauguracijsku ukupnu titulu.

audi

Rupert Stadler, predsjednik Upravnog odbora kompanije Audi AG, je rekao: “Audi A3 pravi je pokazatelj Audijeve tehničke stručnosti u svim aspektima proizvodnje automobila, pogotovo u područjima kao što su tehnologije lake gradnje, pogonski sklopovi, mobilni informacijsko-zabavni sustavi i sustavi pomoći vozaču. Ova značajna titula je postignuće koje može slaviti cijela kompanija”.

Novi Audi A3 je dostupan u izvedbi s troja vrata, te u Sportback, Cabriolet i Limousine izvedbi. Pokreće ga niz TFSI benzinskih i TDI dieselskih motora. Kasnije ove godine, A3 Sportback također će biti dostupan kao e-tron, čiji plug-in hibridni pogon omogućuje putovanja do 50 kilometara samo na električki pogon. Kupcima u Njemačkoj Audi nudi zeleni električki pogon – Audi energiju. Uz Audi energiju A3 e-tron na električki pogon ima nultu razinu CO2 emisije.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club