05.10.2010.

Audi A1 1,4 TFSI (185 KS)

Audi A1, premium automobil u klasi malih, kompaktnih automobila polučio je veliki uspjeh od svog premijernog predstavljanja na tržištu. A sad Audi predstavlja njegovu novu verziju – A1 1,4 TFSI (136 kW). Njegova šasija osigurava sportsku upravljivost, dok mu motor 1,4 TFSI daje snagu od 136 kW (185 KS), a S tronic mjenjač s dvostrukom spojkom je u serijskoj opremi. A1 1,4 TFSI (136 kW) nudi i impresivnu uštedu goriva sa svojom prosječnom potrošnjom od samo 5,9 litara goriva na 100 km, što znači emisije CO2 od samo 139 g/km (privremene brojke).

audi a1 tfsi

A1 1,4 TFSI (136 kW) izgleda samouvjereno. Jednodijelna rešetka, upadljiv luk krova, C- stup, poklopac motora i prtljažnika i tornado linija dočaravaju sav njegov sportski potencijal i kad nije u pokretu.

A1 1,4 TFSI (136 kW) ima kompaktni, lagani motor s četiri ventila po cilindru. On proizvodi izvanrednu snagu od 136 kW (185 KS) i okretni moment od 250 Nm. Za ubrzanje od nula do 100 km potrebno mu je samo 6,9 sekundi, a postiže maksimalnu brzinu od 227 km/h (brojke koje se odnose na performanse dane su samo kao informacija).

audi a1 tfsi

Spontani odaziv i velika pogonska snaga, čak i pri velikim brzinama, postignuti su zahvaljujući posebnom konceptu - kombinaciji mehaničkog kompresora i turbo punjača.

1,4 TFSI predstavlja kombinaciju štedljivog i dinamičnog rada. U prosjeku troši samo 5,9 litara goriva na 100 km i ispušta 139 g CO2 po kilometru (brojke za potrošnju dane su samo kao informacija). Ove brojke produkt su FSI koncepta, dvostrukog sustava punjenja, te tehnologija koje proizlaze s modularne platforme za veću učinkovitost.

audi a1 tfsi

Još jedna poslastica koja dolazi u serijskoj opremi je ESP sustav nadzora stabilnosti vozila s električnim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Kad sustav otkrije gubitak trakcije na unutarnjem kotaču prilikom brzog ulaska u zavoj na kratko koči taj kotač, te tako prebacuje snagu na vanjski s više prijanjanja.

Ovaj automobil bogato je opremljen. Paket sigurnosne opreme sadrži dva prednja zračna jastuka, bočne zračne jastuke za zaštitu prsnog koša i zdjelice i zračne zavjese za zaštitu glave. Zatezači sigurnosnog pojasa i ograničivači sile, plus Audi sustav integralnih naslona za glavu zaokružuju paket sustava za zaštitu. Isofix priprema za dječje sjedalo na stražnjim sjedalima dio je serijske opreme.

audi a1 tfsi

Mnoge opcije dolaze direktno iz klase luksuznih vozila. Te opcije su Xenon plus prednja svjetla s LED dnevnim svjetlima, LED stražnja svjetla, paket LED unutarnjih svjetala, mehanizam za automatsko uključivanje dugih svjetala, senzor za kišu i svjetlost, panoramski krovni otvor, praktični ključ s gumbom start-stop (za zaustavljanje i pokretanje motora), dva sustava za navigaciju i Bose sustav ozvučenja snage 465 watta s 14 zvučnika. I na kraju, u dodatnoj opremi dostupni su klima uređaj s ručnim i automatskim upravljanjem i funkcija grijanja prednjih sjedala.

Audi A1 1,4 TFSI (136 kW) na tržište će izaći krajem godine, a početna cijena iznosit će 24.250 eura u Njemačkoj.

: Pogledajte ostala Audi vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club