09.12.2009.

Nova Alfa Romeo Giulietta

Nova Alfa Romeo Giulietta bit će predstavljena svijetu na predstojećem Geneva Motor Showu (Ožujak 2010). Prodaja novog modela početi će u proljeće te će se postupno proširivati na sva glavna tržišta. Od Giuliette se očekuje da će dati novi poticaj brandu u jedom od najvažnijih segmenata u Europi.

Ime Giulietta daje počast i automobilskoj baštini i samoj Alfi Romeo. Giulietta je automobil koji je tijekom 1950-ih hvatao maštu svih automobilskih entuzijasta, te ostvarivao ispunjenje snova o posjedovanju Alfe Romeo čineći dostupnim svoju visoku razinu udobnosti i tehničke izvrsnosti po prvi put. Sada je Alfa Romeo izradila novu Giuliettu, sportski automobil sposoban izraziti veliku okretnost na najzahtjevnijim stazama, te pružati komfor na svakodnevnim cestama.

Alfa Romeo Giulietta

Nova platforma za povećanje prianjanja na cestu i agilnost u ukupnoj udobnosti i sigurnosti
Nova Alfa Romeo je kompaktni automobil stvoren za ljude koji traže najbolje dinamičke performanse u klasi i za one koji su u potrazi za automobilom sa stilom i visokoj razini udobnosti. Giulietta je posve nova platforma, dizajnirana da ispuni očekivanja i najzahtjevnijih kupaca u smislu držanja na cesti, gipkosti i sigurnosti. Odlične dinamičke performanse i veliki komfor su rezultat rafiniranih tehničkih rješenja implementiranih u ovjes, upravljački sustav nove generacije, krute, no ipak lagane struktura od aluminija i čelika visoke čvrstoće, te najmodernije proizvodne tehnologije .

Alfa DNA, sustav koji prilagođava ponašanje automobila prema različitim stilovima vožnje i uvjetima na cesti, može prilagoditi novu Alfu Romeo prema potrebama svakog vozača i time poboljšati užitak i udobnost u vožnji. Nova Giuliettina platforma je dizajnirana za integraciju i poboljšanje svih sustava. Dostupne su tri postavke (Dynamic, Normal i All Weather) koje se mogu odabrati pomoću Alfa DNA sustava. Ovaj sustav - standard u cijeloj gami novih modela - modificira parametre rada motora, upravljačkog sustava i Q2 elektronskog diferencijala, sve to uz fino podešavanje sustava kontrole stabilnosti (VDC).

Alfa Romeo Giulietta

Talijanski sportski stil i udobnost
Kombinirajući sportski duh i eleganciju, Alfa Giulietta rezultat je novog smjera u stilu i tehnologiji - pristup koji je počeo s 8C Competizione superautomobilom. Prednji kraj ima potpuno novu interpretaciju klasičnih Alfa rešetki, postavljenih na prednji odbojnik i suspendiranih između dva usisnika za zrak. Prednja svjetla koriste LED tehnologiju i Daytime Running Lights (DRL) funkciju za maksimalnu aktivnu sigurnost.

Coupe-ovski oblik bočnih prozora i skrivene kvake stražnjih vrata ističu aerodinamičan oblik. Snažan stil stražnjeg dijela konsolidira dojam mišičavog automobila, a zatvaranje u napete linije na stražnjem kraju naglašavaju klinasti oblik U stražnja svijetla je također implementirana LED tehnologija. Interijer je uredan i svjetao: vodoravno razvijene ploče s aluminijskim naglascima i kontrole podsjećaju na 8C Competizione.

Dimenzije ovog automobila daju kompaktan i dinamičan oblik: automobil je 4,35 metara dug, 1.46 metara visok i 1,80 metara širok s međuosovinskim razmakom od 2,63 metara.

Inovativni motori za uzbudljivu, ekološki prijateljsku vožnju
Četiri Turbo motora će biti dostupna na lansiranje, svi Euro 5, opremljeni sa standardnim Start & Stop sistemom za smanjenje potrošnje i emisija: dva benzinska motora (1.4TB - 120 KS i 1.4TB MultiAir - 170 KS) i dva dizelska motora (1.6 JTDM - 105 KS i 2.0 JTDM - 170 KS, oba pripadnika druge generacije JTDM motora). Tu je i živahna 1750 TBi verzija od 235 KS sa ekskluzivnom Quadrifoglio Verde konfiguracijom.

Alfa Romeo Giulietta

Sigurnost i dinamično ponašanje na vrhu segmenta
Alfa Romeo Giulietta je osmišljena da bi se dobila maksimalnu Euro NCAP ocjenu sigurnosti. Osim toga, ovjes, upravljanje i kočioni sustavi su dizajnirani da budu savršeno uravnoteženi čak i tijekom ekstremnih manevara.

Konačno, Alfa Romeo Giulietta je opremljena sa najsofisticiranijim elektroničkim sustavima za dinamičke kontrole kao standardom: VDC (Vehicle Dynamic Control), DST (Dynamic Steering Torque), elektronski Q2 diferencijal i Alfa DNA selektor.

: Pogledajte ostala Alfa Romeo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club