30.01.2013.

Yacht Pool preregistracija plovila

Yacht-Pool Internacional, hrvatski specijalist za nautička osiguranja, svoju stručnost odnedavna nudi i svim nautičarima iz Europske zajednice koji će do ulaska naše zemlje u Europsku uniju, ukoliko žele ostati u našim vodama, morati riješiti porezni i carinski status svojih plovila koja su sada bila u tzv. privremenom uvozu.

brod

Kao što je poznato, naša je zemlja propisom koji će biti na snazi od 1.1. do 31.5.2013., omogućila da vlasnici svoja plovila pod stranim zastavama, za koja nisu platili porez i carinu u domicilnim zemljama, uvezu u Hrvatsku i registriraju pod našom zastavom čime ta plovila zapravo postaju plovilima EU. Pritom je vlasnicima ponuđena izrazito povoljna „cijena“ ove operacije – carina će se , ovisno o vrijednosti plovila, kretati od 1.7 do 2.7 (za brodove europskih proizvođača bit će 0 %) a PDV će se obračunavati po jedinstvenoj stopi od 5%!

zastava

Ekipa Yacht-Poola, u kojoj se na jednom mjestu nalaze ljudi koji su eksperti u osiguranju plovila, sudski procjenitelji za nautiku i stručnjaci za pitanja poreza i špedicijskih poslova, ovlaštena je da za strane nautičare obavlja cjelokupnu proceduru prelaska na hrvatsku zastavu. Obzirom na dobro poznavanje problematike i učinkovitost, te vrlo povoljne cijene usluge, za očekivati je da će se Yacht-Poolu obratiti velik broj nautičara koji će htjeti da im ta porečka tvrtka obavi cijeli posao preregistracije plovila. Ako želite saznati više kliknite na yacht-pool.com.hr, ili nazovite broj 052 432 230.

: Pogledajte ostale vijesti iz svijeta nautike :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club