06.02.2013.

Buraft 390

Vlasnici turističkih agencija, iznajmljivači opreme za sportove na vodi, skiperi i svi oni koji žive za aktivni odmor i od njega, sasvim će sigurno biti ugodno iznenađeni kada vide novi čamac proizvođača Bura brodovi d.o.o. On odudara općenito od svega do sad viđenoga na Jadranu, ali i našim rijekama. Radi se o kajaku, odnosno raftu na napuhavanje koji nosi ime BURAFT. Ovo pomalo neobično ime nastalo je spajanjem imena proizvođača- Bura, s tipom plovila-raft. Buraft 390 je izrađen od najkvalitetnijeg Orca neoprena koji se do sada nebrojeno puno puta iskazao i u najekstremnijim uvjetima, zbog čega ga koriste najpoznatiji proizvođači specijalnih gumenjaka.

buraft 390

Zbog svoje stabilnosti, lakoće upravljanja, te mogućnosti dodavanja manjeg vanbrodskog motora, BURAFT 390 je primjeren i za obalnu plovidbu morem te obilazak usamljenih plaža i uvala.

buraft 390

Buraft 390 je dvosjed koji se po potrebi može pretvoriti i u trosjed, što se pokazalo kao provjereno dobar koncept: Dobar omjer cijene i kvalitete trebali bi ponajprije prepoznati vlasnici rafting agencija na našim rijekama, ali i privatni korisnici, kojima će zbog lakoće transporta i skladištenja Buraft 390 otvoriti nove vidike i kilometre novih avantura. Zbog svoje stabilnosti, lakoće upravljanja, te mogućnosti dodavanja manjeg izvanbrodskog motora BURAFT 390 je primjeren i za obalnu plovidbu morem, te obilazak usamljenih plaža i uvala. Koristeći najnovija dostignuća u sigurnosti na divljim vodama Buraft 390 je napravljen za sigurnu plovidbu rijekama, ali i morem.

buraft 390

Osim stabilnosti posebno se pazilo na oblik pramčanoga dijela, koji je kako bi lakše prolazio kroz vodu optimalno zaobljen prema gore. Nadalje tu su rukohvati za pridržavanje, odnosno za lakši ulazak u kokpit. Buraftom se upravlja, odnosno pokreće uz pomoć vesla, ali i izvanbrodskim ili pak elektromotorom. Dodatak za montažu nosača elektromotora ne spada u standardnu opremu Burafta 390, te je za njega potrebno doplatiti. Nosač motora nije izvan plovila na samoj krmi, kako smo navikli, već unutar barke, u njenoj zadnjoj četvrtini, gdje se osovina umeće kroz otvor na dnu čamca. Inače ovaj otvor služi za ispust vode koja se spuštanjem niz slapove nakupi u raftu.

buraft 390

Premijera BURAFT 390 biti će na sajmu nautike u Zagrebu koji se održavaod 13. do 17. veljače 2013. godine.

: Pogledajte ostale vijesti iz svijeta nautike :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club