08.12.2010.

AdriaGUIDE Zadar putni vodič

Tvrtka Navigo Sistem d.o.o., zastupnik tvrtke Garmin Int. te proizvođač poznatih kartografskih proizvoda AdriaROUTE i AdriaTOPO, objavila je svoj prvi vodič za iPhone – AdriaGUIDE Zadar. Riječ je o besplatnoj aplikaciji objavljenoj na Apple Store-u koja omogućuje pregled mnogih zanimljivosti i korisnih informacija za boravak i putovanje u grad Zadar. Objavljeno je 12 kategorija točaka koje sadrže fotografije, opis, a neke i video materijal. Sve su točke geokodirane, te je na njih omogućeno navođenje putem kompasa (zračnom linijom na točku) ili navođenje preko Google Maps-a. Prednost navođenja pomoću stranice kompasa je to što nije potrebno spajanje na Internet, pa korisniku štedi novac, naročito ako je u roamingu.

kompas lista

AdriaGUIDE je namijenjen svakako i stranim posjetiteljima grada Zadra, jer se aplikacija trenutno učitava na tri jezika, hrvatskom, engleskom i njemačkom. Korisnik može točke koje planira posjetiti, ili koje su mu se posebno svidjele, označiti kao Favorite, te ih poslati prijateljima putem Facebook-a, Twittera ili jednostavno SMS-om. Korisno će biti i ocjenjivanje, te komentar korisnika na pojedine točke, naročito ako se radi o smještajima ili restoranima.

lokacija pocetna

Neke od kategorija koje će posjetitelji grada Zadra rado koristiti su svakako Razgledavanje, Smještaj i Restorani, a od korisnih informacija tu su lokacije banaka i bankomata, razni servisi (auto servisi, saloni za uljepšavanje i druge uslužne djelatnosti), zdravstvene ustanove i ljekarne, te informacije o prometu koje ustupa direktno Hrvatski Auto Klub. Osim trenutnih informacija o stanju u prometu, tu su i fotografije uživo s kamera u Zadru, važeći vozni red trajekata koji voze iz ili u Zadar, te prognoza vremena za ovaj i tri naredna dana.

Korisnici iPhone-a sada će u Zadru lakše odabrati restoran za večeru, brže doći do rezerviranog hotela i bez problema pronaći najbližu ljekarnu. Aplikacija AdriaGUIDE Zadar trenutno je besplatna, a ukoliko imate iPhone, download možete napraviti sa slijedećeg linka:
http://itunes.apple.com/hr/app/adriaguide-zadar/id405254317?mt=8

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club