28.01.2011.

AD boats grade brodove za norveško tržište

AD brodovi iz Solina, sklopili su ugovor o izgradnji do 70 brodova tijekom 2011., 75 tijekom 2012. i zatim 100 brodova godišnje za norvešku tvrtku HANSVIK BAT AS.

salona

Nakon zauzimanja vodeće pozicije na globalnom tržištu sa Salona jedrilicama, tvrtka AD brodovi iz Solina bilježi novi izvozni uspjeh.

S norveškom tvrtkom Hansvik potpisan je petogodišnji ugovor o proizvodnji 6,30 m dugih motornih plovila. Hansvik 630 Comfortspeed je 6, 30 m dug brod s vanbrodskim motorom koji je 2010. izabran za brod godine na sajmu brodova za razonodu u Oslu. Hansvik godišnje proda više od 300 brodova na sjevernoeuropskom tržištu gdje najveći model ima dužinu od 9,50 m.

Do ove važne suradnje je došlo uz pomoć tvrtke CroNoMar osnovane od strane norveške vlade s ciljem da poveže hrvatske i norveške poslovne subjekte.

salona

Brodograditelji iz Solina zadovoljni su s norveškim partnerima jer su prepoznali njihovu kvalitetu proizvodnje i iskazali veliko povjerenje izabravši upravo njih među brojnim brodograditeljima prisutnim na europskom tržištu. Ovaj ulazak u segment proizvodnje motornih plovila upotpunit će znanje i vještine AD brodova koje su se do sada primjenjivale u proizvodnji Salona jedrilica i Maestral gumenjaka.

U isto vrijeme norveški partner računa na transfer naprednih tehnologija primjenjenih u proizvodnji jedrilica, stoga će ovo biti istinski pozitivna sinergija između dviju tvrtki na međunarodnom nivou. Nakon uvođenja vakuumske infuzije u proizvodnju jedrilica, AD brodovi također planiraju unaprijediti tehnologiju proizvodnje manjih plovila u skladu s najnovijim tehnologijama, a ovaj izvozni posao će ujedno otvoriti i nova radna mjesta.

salona

Prva plovila očekuju se u Norveškoj do kraja ožujka, a ova dobra vijest iz AD brodova je samo potvrda da se unutar europskog tržišta hrvatski proizvođači mogu smatrati snažnom konkurencijom s proizvodima visokog stupnja dodane vrijednosti.

: Pogledajte ostale vijesti iz svijeta nautike :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club