25.02.2011.

Volkswagen prezentira novog Tiguana

1. ožujka Volkswagen će prezentirati novi Tiguan na svjetskoj premijeri u sklopu 81. izložbe automobila u Ženevi. Globalna potražnja za ovim Volkswagenom već je dugo velika s 572.000 isporučenih vozila u cijelom svijetu. Mali brat Touarega sada je spreman nastaviti ovaj uspjeh s novim izgledom i naprednom tehnologijom.

vw tiguan

Tiguan je još uvijek jedini SUV u svojoj klasi koji se može naručiti u dvije različite izvedbe: jedna za korištenje u cestovnim uvjetima, a jedna specijalno namijenjena za terenske uvjete. Novi sustavi potpore poput sustava za prepoznavanje umora, potpore svjetala Light Assist i Dynamic Light Assist bazirane na kamerama, te potpore održavanja vozila na voznom traku sada će proširiti ponudu dodatne opreme. Također novo u Tiguanu: XDS elektronička blokada diferencijala. U Europi savršeno vozilo za sve cestovne uvjete bit će lansirano u kolovozu.

vw tiguan

Ovaj Volkswagen SUV postao je globalni uspjeh zahvaljujući svojim tehničkim karakteristikama, ali i zahvaljujući svom dojmljivom i bezvremenskom dizajnu. Volkswagen je dalje razvijao svoje linije, osobito prednji i stražnji dio koji su podvrgnuti preinakama i sada odražavaju novi Volkswagenov DNA dizajn.

vw tiguan

Tri od sedam motora, koji će biti u ponudi u Europi – svi 4-cilindrični motori s izravnim ubrizgavanjem – novi su u paleti motora za Tiguan. Četiri benzinska motora (TSI) razvijaju snagu od 90 kW / 122 KS do 155 kW / 210 KS. Tri dizelska motora (TDI) imaju raspon snage od 81 kW / 110 KS do 125 kW / 170 KS. 7-stupanjski mjenjač s dvije spojke (DSG) također je na raspolaganju kao dodatna oprema za novi Tiguan. Svi Tiguani s BlueMotion tehnologijom (BMT) opremljeni su također sa Start/Stop sustavom. Smanjuju potrošnju goriva za 0,7 l/100 km u novom SUV-u. Jasno je, da je ovaj Volkswagen – koji možete naručiti s prednjim pogonom ili s pogonom na sve kotače (4MOTION) – jedan od najštedljivijih SUV vozila u svijetu.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club