08.04.2011.

Touareg automobil godine 2011.

119.432 čitatelja europskog najvećeg časopisa za vozila s pogonom na svim kotačima, AUTO BILD ALLRAD, ponovno su izabrali Volkswagen Touareg za ukupnog pobjednika u kategoriji «Terensko vozilo i SUV od 40.000 do 60.000 eura».

touareg

Naime Touareg, zahvaljujući svojim do 25 posto štedljivijim motorima i velikim brojem novih sustava potpore i sigurnosti, iznova interpretira fascinantnu mnogostranu SUV ideju. Touareg je kao prvi Volkswagen na raspolaganju i u hibridnoj verziji (V6 TSI plus E-motor). S potrošnjom od svega 8,2 litara goriva hibridni Touareg postavlja nova mjerila u kategoriji SUV vozila s benzinskim motorima koja su potpuno prikladna za korištenje u terenskim uvjetima. Do 50 km/h moguće ga je voziti isključivo na električni pogon, što znači da ne ispušta nikakve emisije. Čitatelji časopisa AUTO BILD ALLRAD odlikovali su i hibridnog Touarega: 2010. dobio je nagradu «Inovacija godine u segmentu vozila s pogonom na sve kotače».

touareg

Dodjela nagrade održana je novom gradu klasike Frankfurtu. Dr. Jochen Böhle, voditelj tehničkog projekta Touareg, preuzeo je nagradu. Time je ova vrijedna nagrada - nakon 2003. i 2005. – već treći put dodijeljena Volkswagenovom SUV-u više klase koji je odlično pripremljen za vožnju na asfaltiranim cestama ali i za terenske uvjete. Ukupno je u ovoj godini bilo na raspolaganju 136 modela vozila u 9 kategorija.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club