20.02.2014.

Prvi Golf Sportsvan

U Volkswagenovoj tvornici Wolfsburg s proizvodne trake je upravo sišao prvi Golf Sportsvan. Riječ je o vozilu refleks srebrne boje s opremom Highline, panoramskim krovnim otvorom i 1,4 l TSI motorom s 110 kW (150 KS). Prilikom uvođenja na tržište u proljeće plasirat će se treća varijanta karoserije Golfa sa šest novih, štedljivih motora.

golf

Voditelj tvornice Siegfried Fiebig izjavio je povodom premijere: „Volkswagenova tvornica Wolfsburg gotovo 40 godina kupcima diljem svijeta isporučuje Golf najviše kvalitete. S novim Sportsvanom nastavljamo s našom pričom o uspjehu.“ Član vijeća Jürgen Hildebrandt objasnio je: „Kolegice i kolege su uz veliki angažman na kotače postavili izvanredan novi model te u vrlo kratkom razdoblju restrukturirali proizvodna postrojenja. To zaslužuje najveće priznanje."

Pored klasičnog Golfa i modela Golf Variant, Golf Sportsvan upotpunjuje seriju modela Golf 7 kao treća varijanta karoserije. Sa svojim estetskim proporcijama i dizajnom oštrih obrisa Sportsvan je uzbudljivi novi kompaktni monovolumen. Stražnja klupa s tri sjedala je djeljiva i preklopiva i može se pomaknuti za čak 180 mm u uzdužnom smjeru. Ako se utovarna površina koristi sve do naslona prednjih sjedala i krova, na raspolaganju je maksimalni obujam od preko 1.500 litara.

Prilikom uvođenja na tržište u proljeće za Golf Sportsvan će biti dostupno šest novih motora (četiri TSI i dva TDI motora). Svi su opremljeni start-stop sustavom u sklopu serijske opreme i svi zadovoljavaju normu ispušnih plinova Euro 6. U usporedbi s prethodnikom potrošnja se smanjila za 19 posto.

Golf Sportsvan na hrvatsko tržište dolazi u srpnju 2014.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club