04.02.2014.

Nagrada "Najbolji automobili 2014"

Specijalizirani automobilski časopis auto motor und sport proglasio je na svečanosti u Stuttgartu "Najbolje automobile 2014". S ukupno osam prvoplasiranih vozila Volkswagen koncern je najuspješnije poduzeće prema ovogodišnjem izboru čitatelja.

vw

Ovo je bio 38. put da se održava izbor čitatelja "Najbolji automobili". Više od 115.000 čitatelja sudjelovalo je u izboru putem glasačkih listića ili putem online stranice. U prvom krugu birao se najbolji automobil u 10 kategorija, dok je drugi krug namijenjen za najbolja uvozna vozila. Prebrojavanje rezultata povjereno je vanjskoj specijaliziranoj agenciji za tržišna ispitivanja. Osim glasačkih listića koji su zaštićeni od krivotvorenja također su se i odgovori online sudionika mogli besprijekorno dokumentirati zahvaljujući odgovarajućim protokolima.

Zahvaljujući glasovima čitatelja pobjede su odnijeli Volkswagen Golf, Seat Ibiza, Seat Alhambra, Škoda Octavija, Škoda Superb, Porsche 911, Porsche 911 Cabriolet i Multivan.

Kao i u prethodnim godinama u kompaktnoj klasi pobjednik je Volkswagen Golf. Španjolski model Seat Ibiza osigurao si je u kategoriji "Mala vozila“ prvo mjesto među uvoznim vozilima. U kategoriji "Uvozna van vozila“ pobijedila je Seat Alhmabra. Škoda je također pobijedila u dvije kategorije - Škoda Octavia u "Klasi kompaktnih uvoznih vozila“ i Škoda Superb u "Srednjoj klasi uvoznih vozila“. Marka sportskih automobila Porsche nagrađena je od strane čitatelja s dva prva mjesta - najboljim „Sportskim vozilom“ proglašen je Porsche 911, a u kategoriji „Kabrioleti“ pobijedio je Porsche 911 Cabriolet. Titula „Najboljeg van vozila“ pripala je Multivanu iz Volkswagen gospodarskih vozila.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club