07.03.2014.

Volvo predstavlja Concept Estate

Volvo će na Sajmu automobila u Ženevi predstaviti trećeg predstavnika posljednje serije konceptnih automobila - Concept Estate – automobil koji dodatno naglašava novi dizajnerski jezik Volva, te u isto vrijeme prikazuje izgled i funkcionalnost interijera nadolazećih Volvo modela.

Volvo-Concept-Estate

Najveća snaga atraktivnog interijera novog Volvo Concept Estate modela jest njegova jednostavnost. Tradicionalni prekidači i kontrole zamijenjene su velikom kontrolnom pločom u središnjoj konzoli, odnosno velikim ekranom osjetljivim na dodir po uzoru na tablet, čime unutrašnjost Volvo modela ulazi u 21. stoljeće.

Volvo-Concept-Estate

U kombinaciji s posebno razvijenim softverom, ekran osjetljiv na dodir bit će glavni kontrolni panel za novo iskustvo boravka u Volvo automobilu. On mijenja sve gumbe i komande, osim nekoliko ključnih funkcija, kao što su podešavanje glasnoće zvuka, play/pause kontrola, svjetla upozorenja ili grijači stakla. Kontrolni panel uz to je u savršenoj interakciji s digitalnom komandnom pločom ispred vozača.

Stražnji dio novog Concept Estate modela podsjeća na originalni Volvo 1800 ES iz ranih 70-tih godina prošlog stoljeća. Suptilna inspiracija modela serije 1800 očigledna je i na nekoliko detalja unutar Concept Estate modela, kao što su upravljač, komandna ploča i sami pokazivači.

Volvo-Concept-Estate

Rakošan razmak od ploče s instrumentima do prednje osovine, drugačak poklopac motora, uglađena silueta i stakleni krov - svi zajedno doprinose dojmu dinamičnog sportskog karavana. Kontrast tamnosmeđe boje karoserije i svijetlih 21-inčnih kotača dodatno doprinose modernoj auri.

Baš kao i prethodni Concept Coupé i Concept XC Coupé, prednji dio Volvo Concept Estate modela donosi DRL svjetla u obliku slova T, dok su stražnja svjetlosna tijela još jedan element izgleda budućih Volvo automobila.

Volvo-Concept-Estate

Interijer je izuzetno živopisan. Profinjeni, ručno rađeni detalji kao što su gornji dio prednje armature od prirodne kože i ekskluzivni umetci od prirodnog drveta dodatno naglašavaju atmosferu Concept Estate modela.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club