21.04.2011.

Unaprijeđeni Volvo modeli

Volvo V70, XC70 i S80 sada su unaprijeđeni s puno novih značajki koje dodatno naglašavaju težište Volva prema stvaranju automobila koji zadovoljavaju želje i potrebe ljudi u suvremenom društvu. Nove značajke uključuju posljednji sustav zabave i informiranja „Volvo Sensus“ kao i napredne tehnologije koje vožnju čine još sigurnijom i udobnijom, a profinjenija tehnologija pogona nudi bolje performanse i manju potrošnju goriva.

volvo

Volvo Sensus – vrhunska ergonomska tehnologija

U ovom sustavu sve su informacije predstavljene na 5 ili 7-inčnom ekranu u boji na gornjem dijelu centralne konzole. Prilikom pritiska na opciju „My Car“ na centralnoj konzoli omogućava se pristup cijelom nizu postavki kao što su City Safety, Collision Warning, Pedestrian Detection, Driver Alert System, Active Cruise Control, osvjetljenje, retrovizori na vratima, klima uređaj, centralno zaključavanje i audio sustav.

Ukoliko korisnik odabere multimedijski audio sustav, Volvo Sensus dolazi nadograđen s većim 7-inčnim ekranom koji prikazuje dodatne informacije o navigacijskom sustavu, telefonu, stražnjoj kameri, panoramskoj kameri, DVD čitaču, digitalnoj televiziji itd.

Audio iskustvo svjetske klase

Najnaprednija Premium audio jedinica raspolaže s digitalnim pojačalom klase D i snagom od 5x130W, niskotonskim zvučnikom, Dolby Digital sustavom u kombinaciji s Dolby Pro Logic II Surround i posljednjim MultEQ sustavom od Audyssey Laboratories s 10 zvučnika.

volvo

Sada i sa Sustavom otkrivanja pješaka

Sustav otkrivanja pješaka s punim automatskim kočenjem, najprije predstavljen u Volvo modelima S60, V60 i XC60, sada je dostupan i u modelima V70, XC70 i S80. Ovaj sustav pomaže vozaču otkriti opasne situacije te aktivno izbjeći zastrašujući scenarij udara u pješaka. Sustav otkrivanja pješaka koristi radar i kameru kako bi pratio pješake ispred automobila. Sustav najprije upozorava vozača kako bi mogao zakočiti ili izbjeći pješaka. Ukoliko vozač ne reagira, automobil automatski koči s punom snagom prije nego što udar postane neizbježan. Uz automatsko kočenje udari se u određenim situacijama mogu izbjeći pri brzinama do 35 km/h.

volvo

Adaptive Cruise Control sustav sve do trenutka zaustavljanja

Sustav upozoravanja na sudar može se programirati da reagira na zaustavljena vozila ispred, ili na ona koja se kreću u istom smjeru. U određenim situacijama sudar se može izbjeći ukoliko je razlika u brzini između dva vozila manja od 35 km/h.

City Safety kao standard

Novost je i to da City Safety sustav sada dolazi kao standard u sva tri Volvo modela. Sustav može ozbiljno smanjiti ili u potpunosti izbjeći sudare s vozilom ispred pri brzinama ispod 30 km/h. City Safety drži na oku vozila ispred sebe uz pomoć laserskog senzora ugrađenog u vjetroban na visini retrovizora.

volvo

Druge nove značajke ukratko

Od drugih novih značajki u modelima V70, XC70 i S80 ističu se nove boje karoserije; Biarritz plava (V70 i S80) i Twilight brončana (XC70), redizajnirani prednji farovi, aktivna Xenon svjetla kao opcija, LED indikatori skretanja integrirani u bočne retrovizore (V70 i S80), dva nova dizajna kotača za V70 i S80 i jedan za XC70, u putničkom odjeljku dvije nove boje presvlaka; Sangiovese crvena (V70 i S80) te Blond (za V70 , XC70 i S80), a tu su još trokraki upravljač, unaprijeđeni dekorativni umeci i redizajnirana unutrašnja svjetla.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club