14.06.2012.

Svjetska premijera Nissan Juke Nismo

Nissan će ovog vikenda na najpoznatijoj utrci na svijetu – 24 sata Le Mansa – svijetu predstaviti serijsku izvedbu Jukea Nisma, a uz njega i pionirski Nissan DeltaWing te Juke-R. Prvi ćemo put, dakle, vidjeti legendarno Nismovo automobilističko naslijeđe, dosad otkriveno samo u konceptnom modelu na međunarodnim sajmovima u Tokiju i Ženevi, koje će početkom 2013. s trkaćih staza napokon prijeći na ceste.

nissan juke nismo

Nissan Juke Nismo spaja sadašnji radikalni izgled Nissana Juke s jedinstvenom kombinacijom linija sportskog kupea i SUV-a nastaloj pod utjecajem Nismove automobilističke stručnosti. Nismovi stručnjaci konstruirali su novi aerodinamički komplet, podarivši Jukeu još djelotvorniji, dinamičniji i snažniji izgled. Novi model ima niže branike, šira krila i bočne pragove te preinačenu prednju masku i stražnji spojler, zadužene za usmjeravanje zračne struje. Ta aerodinamička poboljšanja smanjuju prednji i stražnji uzgon ne povećavajući koeficijent otpora zraka i tako unapređuju vozna svojstva Jukea Nisma. Lijepi novi 18-inčni lijevani naplatci sa širim gumama prianjaju bolje i Jukea čine još upadljivijim prizorom na cestama.

nissan juke nismo

Juke Nismo ojačan je preinačenom inačicom standardnog 1,6-litrenog benzinskog turbomotora s izravnim ubrizgavanjem prema uzoru na stroj koji pokreće revolucionarni Nissanov trkaći automobil DeltaWing koji će nastupiti na Le Mansu. Osim kruće namještenog ovjesa i izmjena u upravljačkom sustavu radi izravnijeg upravljanja i poboljšanog nadzora stabilnosti, novi će model biti dostupan i sa sustavom raspodjele okretnog momenta, tehnologije koja omogućuje bolje ponašanje u zavojima i bolje prianjanje.

nissan juke nismo

Nismove preinake nastavljaju se u unutrašnjosti. Kako bi se pojačao sportski osjećaj u vožnji, preoblikovani su upravljač, papučice, instrumenti, ručica mjenjača i vratne ploče. Usto, da se dodatno naglasi sportski pedigre automobila, ugrađena su posebna Nismova sportska sjedala od antilop-kože prošite crvenim koncem koja osobito dobro podupiru tijelo u zavojima.

nissan juke nismo

Juke Nismo proizvodit će se u tvornici Nissan Motor Manufacturing UK u Sunderlandu zajedno s ostalim članovima Jukeove obitelji, a prodaja u Europi kreće početkom 2013. Ostale pojedinosti bit će objavljene naknadno. Nešto kasnije krenut će i prodaja u SAD-u i Japanu.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club