28.06.2013.

Nissan ZEOD RC – najbrži el. auto

Nissan je nedavno otkrio ZEOD RC – najbrži električni trkaći automobil na svijetu. S pomoću električne tehnologije u utrci 24 sata Le Mansa razvijat će brzine veće od 300 km/h.

ZEOD RC (Zero Emission On Demand Racing Car, trkaći automobil bez ispušnih emisija na vozačev zahtjev) premijerni će nastup imati dogodine na 24 sata Le Mansa. U okviru planiranog povratka natjecanju u klasi LM P1 u želji da ostvari ukupnu pobjedu u najprestižnijoj utrci izdržljivosti na svijetu, Nissan, vodeći proizvođač električnih cestovnih automobila, iskušat će inačice nove tehnologije električnoga pogonskog sklopa.

nissan

Poziv da se natječe u utrci 24 sata Le Mansa 2014. koji je Nissanu stigao iz Automobile Club de l'Ouest (ACO) u veljači je u Japanu objavio Nissanov predsjednik i glavni izvršni direktor Carlos Ghosn. Bolid će nastupiti pod ACO-vom oznakom “garaža 56”, što je dodatno startno mjesto namijenjeno bolidima koji pokazuju nove i inovativne tehnologije.

Konstruktorsku ekipu Nissana ZEOD RC, međunarodnog projekta u kojem u cijelosti sudjeluju japanski, europski i američki Nissan i Nismo, predvodi Ben Bowlby, novi Nissanov direktor za inovacije u automobilizmu i suradnik u Nissanovu programu Deltawing 2012.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club