16.09.2010.

Nissan NV200 na sajmu u Hannoveru

Novim, agresivnim proizvodnim planom koji predviđa izlazak triju novih modela svake godine od 2011. do 2013. Nissan želi postati jedan od glavnih svjetskih igrača na tržištu lakih gospodarskih vozila. Sajam u Hannoveru početak je kampanje da Nissan postane vodeći proizvođač lakih gospodarskih vozila.

Na Hanoverskom sajmu automobila (23. do 30. rujna) Nissan će predstaviti novu, putničku inačicu kombija NV200 i prikazati akumulatorsku pokretačku tehnologiju lišenu štetnih emisija koja će se ugrađivati u sve buduće kombije s potpuno električnim pogonom.

nissan nv200

Ipak, glavna zvijezda Nissanove izložbe zasad ostaje iznenađenje. Možemo otkriti samo to da će Nissan svijetu predstaviti paletu novih vozila koja će tvrtku uvesti u važna nova područja tržišta lakih gospodarskih vozila.

“Nissan je čvrsto odlučio postati jedan od velikih igrača u svijetu gospodarskih vozila. Unatoč trenutačnoj gospodarskoj krizi, u svijetu već prodajemo više od 500 000 jedinica. Do polovice desetljeća planiramo proizvoditi više od milijun jedinica u godini”, rekao je Gilles Normand, korporativni potpredsjednik Nissana. “Usto, očekujemo da ćemo do kraja 2012. s gospodarskim vozilima biti prisutni na više od 90 posto svjetskih tržišta.”

nissan nv200

Rast će potaknuti devet novih modela tijekom iduće tri godine, a među njima će se naći i prvi plodovi zajedničkog poslovnog pothvata u Indiji s Ashok Leylandom. S novom serijom gospodarskih vozila NV, Nissan je i na pragu ulaska na sjevernoameričko tržište.

Od ostalih vijesti o NV200 valja izdvojiti dolazak snažnijeg dizelskog motora od 110 KS, kao i dvije nove prerađene inačice – hladnjaču i model prilagođen teško pokretljivim osobama i osobama u invalidskim kolicima.

nissan nv200

Potvrđujući položaj svjetskog predvodnika u prijevozu bez štetnih emisija, Nissan je nedavno objavio kako će njegovo drugo posve električno vozilo biti laki furgon. Bogato opremljeno tehnologijom koja je razvijena za putnički automobil Nissan Leaf, električno pokretano lako gospodarsko vozilo izazvat će pravu revoluciju u poslovanju u gradovima diljem svijeta. Potpuno lišeno štetnih ispušnih plinova, električni furgon će tvrtkama otvoriti vrata područja u koja je klasičnim gospodarskim vozilima pristup zabranjen. Tehnologiju koja će pokretati to vozilo Nissan će predstaviti u Hannoveru.


: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club