01.04.2010.

Nissan Murano u dizel inačici

Od svog dolaska u Europu u jesen 2008. druga generacija Murana zauzima jedinstveno mjesto na prestižnom tržištu crossovera – objedinjujući moderan dizajn, vrhunski užitak u automobilu te laku i ugodnu vožnju.

Murano će ovog rujna kupcima postati još privlačniji jer će se u gami pojaviti dizelski motor, što će učvrstiti Nissanov vodeći položaj u segmentu crossovera. Pojava dizelske inačice dolazi u isto vrijeme kad i Juke, četvrti član Nissanove crossover obitelji te ubrzo nakon dolaska obnovljenog Qashqaija.

nissan murano dizel

U Murano je ugrađena poboljšana inačica Nissanova 2,5-litrenog motora s četiri cilindra koji nudi kombinaciju lako dostupnog okretnog momenta, uglađenosti i smanjenja potrošnje i emisija, što je u skladu s europskim tržišnim trendovima. Prije nego što je ugrađen u Murano, motor YD25 iz Nissanove game je doživio opsežne preinake.

U Muranu taj motor razvija 190 KS i 450 Nm okretnog momenta, s okretnim momentom i krivuljom snage koji osiguravaju uglađene i spokojne performanse zahvaljujući snažnom motoru, što odlično upotpunjuje Muranovu osobnost.

nissan murano dizel

Promjene na motoru uključuju novi sustav izravnog ubrizgavanja koji odsad radi na 2000 bara umjesto na prijašnjih 1800 bara. To povećanje tlaka znači da se gorivo još finije raspršuje, što omogućuje potpunije izgaranje. Nova glava cilindra s paralelnim otvorima povećava učinak vrtloženja tijekom izgaranja i bolje ujednačava usis i ispuh, dok novi turbopunjač s promjenjivim nagibom lopatica (VNT) s električnim upravljanjem nudi brži odziv od prijašnjeg hidrauličkog sustava.

Motor također sadrži filtar krutih čestica (DPF), što Muranu omogućava usklađenost s normom za zaštitu okoliša EURO 5.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club