26.05.2011.

Nissan Leaf dobio pet zvjezdica

Europski program za ocjenu sigurnosti novih automobila (Euro NCAP) ocijenio je 100% električni Nissan Leaf automobilom najviše razine sigurnosti na temelju njegovih rezultata u strogim crash testovima te neovisne organizacije. Nissanov automobil bez štetnih emisija dobio je pet zvjezdica – i prvo je električno vozilo koje je postiglo taj uspjeh.

nissan leaf

Trenutačni Europski i Svjetski automobil godine postigao je rezultat od 89% za sigurnost odraslih putnika, 83% za zaštitu djece i 84% za ugrađene sigurnosne sustave pomoći u vožnji, među kojima su serijski ugrađeni elektronički nadzor stabilnosti (ESC) i limitator brzine. Kompaktni obiteljski automobil također je osvojio natprosječnih 65% za sigurnost pješaka, dijelom zbog niskog prednjeg kraja i razmjerno malo “krutih točaka” ispod poklopca.

Usto, Leafov je akumulatorski sustav bio uključen tijekom simulacija udara kako bi se provjerile ugrađene zaštitne mjere električnog sustava, među kojima su automatski prekid napajanja u slučaju nesreće. Automobil je i taj ispit prošao s velikim uspjehom.

U prodaji od početka ove godine u Japanu, SAD-u i dijelovima Europe, Nissan Leaf između punjenja ima autonomiju od 175 km (mjereno prema NEDC-u, New European Driving Cycle).

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club