20.05.2010.

Nissan Leaf cijena

Tvrtka Nissan International SA objavila je da će električni automobil Nissan Leaf na većini početnih europskih tržišta stajati manje od 30.000 eura nakon poticaja – otprilike kao podjednako opremljen dizelski ili hibridni automobil.

Tvrtka je također objavila točne cijene za UK, Nizozemsku, Republiku Irsku i Portugal – četiri tržišta na kojima će se Leaf najprije pojaviti. Predbilježbe će se početi primati u srpnju.

nissan leaf

Nissan Leaf kompaktan je obiteljski automobil za petero putnika, bez štetnih emisija i s vrhunskom opremom poput klima-uređaja, satelitske navigacije, parkirne kamere, utičnice za brzo punjenje i inovativnog povezivanja s pametnim mobitelima.

“Postavši prvi proizvođač koji je ponudio pristupačan automobil bez emisija, Nissan je industrijski predvodnik. Riječ je o posve električnom vozilu, bez ispušnih plinova i s vrlo niskim troškovima korištenja. Možda podsjeća na kompakatan obiteljski automobil, ali njegova velika uglađenost, sjajna ubrzanja i odlična upravljivost podjednako će iznenaditi i zadiviti vozače i putnike”, rekao je Simon Thomas, viši potpredsjednik prodaje i marketinga Nissana International SA.

nissan leaf

U Ujedinjenom Kraljevstvu Leaf će nakon državnih poticaja stajati 23.350 funta (27.471 eura). Do poticaja, cijena, koja obuhvaća bateriju, iznosi 28.350 funta (33.353 eura). Prodajna cijena u Nizozemskoj bit će 32.839 eura. Cijena u Republici Irskoj iznosi 29.995 eura nakon 5000 eura državnih poticaja. Cijena u Portugalu je 29.955 eura nakon 5000 eura državnih poticaja.

Nissan je odlučio početi prodaju u tim zemljama zbog znatnih državnih poticaja za kupnju električnih automobila i tekućeg razvoja infrastrukture za punjenje kako bi bili uspješno prihvaćeni. Leaf će do kraja sljedeće godine biti dostupan u svim većim zapadnoeuropskim zemljama. Cijene za ostale zemlje bit će objavljene bliže početku prodaje.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club