21.04.2011.

Nissan LEAF™ NISMO RC

Ime na stražnjoj ploči, neposredno ispod velikog podesivog stražnjeg krila, govori da je riječ o Nissanu LEAF™. Pogon na temelju litij-ionskog akumulatora bez ikakvih štetnih emisija jednak je onome na prvome svima dostupnom električnom vozilu. Uprkos nedostatku stražnjih vratiju, stražnjeg sjedala, prtljažnika, audiosustava, navigacijskog sustava, tepiha i drugih čimbenika udobnosti, vrlo je očita obiteljska sličnost. Ali sličnosti između proizvodnog Nissana LEAF i Nissana LEAF NISMO RC tu i završavaju. Kao što nagovještava oznaka “RC” – od Racing Competition – ovo novo električno vozilo, koje će svoju svjetsku premijeru doživjeti na međunarodnom autosalonu u Newyorku 2011., načinjen je s ciljem davanja posve novog značenja pojmu “trkaće zeleno”.

nissan

Već priznati svjetski predvodnik u serijskim vozilima nulte emisije koji je potkraj 2010. u SAD-u, Europi i Japanu predstavio putničko vozilo Nissan LEAF, Nissan je svoj pogled bacio na trkaći svijet kako bi privukao pozornost na naizgled posve neiskorišteni potencijal električnih vozila.

Novo će se električno trkaće vozilo najvjerojatnije tijekom 2011. u pokazne svrhe pojaviti na različitim automobilističkim zbivanjima, kako bi tvrtka bolje istražila karakteristike pionirskih trkaćih serija s nultom emisijom koje će se pojaviti idućih godina.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club