08.01.2010.

Nissan Juke - Novi mali crossover

Nissan je mjesec dana prije svjetskog medijskog predstavljanja 10. veljače, potvrdio naziv svog novog malog crossovera. Nissan Juke kreće u prodaju od listopada, nakon svjetske premijere na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi u ožujku.

Nissan Juke donijet će prijeko potreban dinamizam u segment malih automobila, nudeći europskim kupcima automobila alternativu u odnosu na tradicionalne nenadahnute male hatchbackove. Kao četvrti crossover u Nissanovoj paleti vozila za Europu, Juke učvršćuje Nissanov vodeći položaj u segmentu crossovera u Europi.

nissan juke

Nissan Juke nadahnut je konceptnim automobilom Qazana koji je bio vrlo srdačno primljen na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi 2009., a u Nissanovu paletu vozila uklapa se između Notea, kompaktnog obiteljskog automobila, i crossovera Qashqaia.

Nissanovo istraživanje provedeno među kupcima pokazalo je da postoji veliki broj kupaca malih i kompaktnih automobila u Europi, čije potrebe, po njihovom mišljenju, ne zadovoljavaju nenadahnuti i neoriginalni dostupni modeli među kojima prevladavaju imitacije hatchbacka.

Nissan Juke osmišljen je i razvijen kako bi kupcima pružio alternativu u odnosu na tradicionalni mali hatchback u Europi. Juke će se proizvoditi zajedno s Qashqaiem, Qashqai+2 i Noteom u Nissanovoj najsuvremenijoj tvornici u Sunderlandu u Velikoj Britaniji.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club