25.02.2011.

Nissan Juke na Euro NCAP-u

Za samo pet kratkih mjeseci Nissan Juke osvojio je pet zvjezdica na sigurnosnom testu Euro NCAP, dobio nekoliko nacionalnih nagrada i prigrabio značajan udio na tržištu malih automobila.

nissan

Od početka prodaje u rujnu 2010. inovativni i posebno oblikovani Juke dospio je u ruke 32.000 kupaca te je tako usput osvojio gotovo 2 posto tržišnog segmenta B. Kako gotovo 25 posto novih automobila u Europi spada u taj segment, Jukeovo postignuće tim je važnije za Nissanov postojani rast.

Početni tržišni uspjeh posve će sigurno dodatno potaći odličan rezultat na posljednjim testovima Euro NCAP, u kojima je Juke ocijenjen s pet zvjezdica.

juke

Kao dokaz Jukeova dizajna i konstrukcijskog integriteta te kakvoće i visoke razine standardne sigurnosne opreme, Juke je postigao rezultat od 87 posto za zaštitu odraslih i od 81 posto za zaštitu djece, s maksimalnim brojem bodova za zaštitu lutke koja predstavlja trogodišnje dijete.

Stabilnost putničkog prostora pri sudaru sprijeda također je pridonijela Jukeovoj ocjeni, baš kao i test zaštite djece pješaka. Standardna sigurnosna oprema na svim Jukeovim modelima uključuje nadzor stabilnosti ESP i šest zračnih jastuka.

juke

Razvitkom Jukea Nissan je stvorio novi tržišni segment: mali crossover. I poput iznimno omiljenog QASHQAIJA prije njega, Juke je dokazao Nissanovu sposobnost da inovativnost i uzbuđenje svojih modela kupcima prenese donoseći na tržište nešto novo i uzbudljivo.

: Pogledajte ostala Nissan vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club