15.04.2014.

Završen "Biser Mora 2014."

U nedjelju, 13. travnja, u Supetru je nakon pet dana gastro užitaka završen 9. međunarodni gastronomski festival "Biser Mora". U organizaciji Saveza kuhara mediteranskih i europskih regija program ovogodišnjeg "Bisera Mora" donio je pregršt radionica, predavanja, natjecanja i izleta. Zanimljiv dio programa bila je dječja kuharska radionica zdrave prehrane pod nazivom „Zdravkići i Bolkići“ koju je vodila gđa. Darinka Petrović te predavanje g. Željka Petrovića iz Udruge "Zdravi Grad" na temu mediteranske prehrane i zdravlja.

gastro

Nakon dana prepunih događanja večeri su bile posebno začinjene prezentacijama autohtonih kuhinja, i to dalmatinske, ukrajinske, makedonske, bosansko-hercegovačke, zagorska i srpske kuhinje.

gastro

Svečanim zatvaranjem proglašeni su pobjednici kupa "Biser mora". Natjecatelji su dobili takozvani "black box" ili kutiju s namirnicama iznenađenja. U sat i pol vremena trebali su pripremiti predjelo, glavno jelo i desert, a na raspolaganju su u "black box-u" dobili šparoge, kunića i jagode. Najbolji je bio Jovica Jovičić (Srbija) koji je odnio zlato. Srebro je pripalo Simoni Maček (Slovenija), a bronca Karolu Sklenaru (Slovačka).

gastro

Manifestacija je završena u nedjelju posebnom gastro turom Dol (Hrapoćuša) – Uljara Postira – Tvornica ribe Sardina Postira.

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club