10.04.2014.

Otvoren 9. "Biser mora"

U srijedu, 9. travnja, u Supetru je otvoren međunarodni festival gastronomije "Biser Mora". Fetival je započeo juniorskim takmičenjem u kojem se ukupno natjecalo 9 škola iz Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Ukrajine. U grupi srednjih ugostiteljskih škola zlato su osvojili Rok Flakus i Sebastjan Plevčak, a u grupi visokih ugostiteljskih škola Špela Šavs i Simona Maček

gastro

U međuvremenu su se održavale razne prezentacije, radionice, priprema jela te degustacije na prezentacijskoj kuhinji u restoranu Adria. Ratko Tomić je napravio pravi pizza show demonstrirajući svoje akrobatske vještine koje nimalo nisu utjecale na kvalitetu. Flambiranje je prezentirala Iva Pavić iz Turističko ugostiteljske škole Split, smjer HTK koja će na Euroskills natjecanju zanata u Lill-u, u Francuskoj predstavljati Hrvatsku u disciplini restoranski servis.

U popodnevnim satima se odigralo vrlo zanimljivo natjecanje pod imenom "Moj tata peče najbolje palačinke, ali ja sam Chef" u kojem su pobjedu odnijeli Gajka i Nenad Martinić.

Deveti po redu "Biser mora" u večernjim satima je i svečano otvoren u kongresnoj dvorani Teatrino uz nastup bračkog folklornog bračkog folklornog društva Ciciljona iz Supetra.

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club