08.04.2014.

Počinje međunarodni festival gastronomije „Biser mora"

Ovogodišnji „Biser mora" održati će se u Supetru na otoku Braču u hotelima Svpetrvs od 9. - 13.4. Savez kuhara mediteranskih i europskih regija (SKMER) i ove godine organizira najveći međunarodni festival gastronomije u regiji, „Biser mora" koji će se održati devetu godinu zaredom u Supetru na otoku Braču.

biser mora 2014

U međunarodnom kuharskom natjecanju ugostiteljskih škola i kuhara profesionalaca sudjelovati će preko 150 kuhara natjecatelja iz 15 zemalja šire regije koji će pripremati jela u pet kategorija. Posebno zanimljivo biti će tzv. "black-box" kuhanje gdje kuhari u zadanom vremenskom roku moraju napraviti jelo na temelju namirnica dobivenih u crnoj kutiji (sastava "black-boxa" tajna je do posljednjeg trenutka).

biser mora 2014

Ovaj gastronomski festival uključuje i državno natjecanje barmena, gastro izložbe, enološke radionice, cooking show-ove, degustacije, prezentacije strane i domaće kuhinje, predavanja, gastro ture i zabavni program. U programu su tako predviđena predavanja na temu Mediteranske prehrane i zdravlja, susreti ugostitelja i privrednika, kuharska i konobarska modna revija na supetarskoj rivi te međunarodna kuharska malonogometna utakmica.

biser mora 2014

Festival se organizira pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva turizma i Hrvatske gospodarske komore.

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club