26.04.2013.

VW najuglednija njemačka tvrtka

Volkswagen koncern je najbolje plasirana tvrtka prema ovogodišnjem istraživanju German RepTrak Pulse, a time i najuglednija njemačka tvrtka u očima ispitanika. Istraživanje provodi konzultantska kompanija Reputation Institute u više od 30 zemalja. U sklopu ovog istraživanja je na temu ugleda velikih tvrtki ispitano 115.000 ispitanika diljem svijeta. Ocjenjivale su se sljedeće kategorije: proizvodi i usluge, inovacija, vodstvo, učinkovitost, radno mjesto, uloga u društvu i upravljanje. Nakon što je poboljšao svoju ocjenu na njemačkom tržištu sa 78,0 na 83,9 bodova, Volkswagen je preuzeo vodeću poziciju među 30 tvrtki na njemačkom burzovnom indeksu DAX.

vw

U sklopu ovog ispitivanja ispitanicima su između ostalog postavljena pitanja o tome kojim tvrtkama vjeruju, preporučuju li njihove proizvode i da li bi za njih radili. „Danas je brojnim ispitanicima tvrtka važnija od proizvoda“, kaže Nicolas Georges Trad, izvršni partner tvrtke Reputation Institute, komentirajući rezultat istraživanja: „Inicijative tvrtke Volkswagen na području ekonomske, ekološke i društvene održivosti pokazuju da se kod poslovnog planiranja u obzir uzimaju očekivanja svih interesnih skupina – a to pospješuje cjelovito povećanje vrijednosti tvrtke.“

vw

Volkswagen je 2012. godine dao zeleno svjetlo za temeljitu ekološku reorganizaciju koncerna, a u velikoj mjeri ulaže u sve učinkovitija vozila, pogone i tehnologije te ekološki prihvatljivu proizvodnju. U okviru svog programa održivosti Volkswagen želi između ostalog do 2015. godine na razini koncerna uvesti analizu učinkovitosti svojih aktivnosti na području uloge tvrtke u društvu (engl. Corporate Citizenship) te pomoću raznih mjera nastaviti s dosljednom realizacijom koncepta „Održivost u odnosima s dobavljačima“.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club