28.04.2010.

Volkswagen Milano Taxi

Volkswagen održava kurs na putu prema ekološki najprihvatljivijem proizvođaču vozila na svijetu: na Hannoverskom sajmu održana je svjetska premijera vozila Milano Taxi, studija taksija proizvedenog u velikim serijama, koja je pogonjena elektromotorom.

VW Milano Taxi

Središnji element Volkswagenovog nastupa na sajmu je elektrostrategija. Tvrtka će 2013. godine na tržište plasirati nekoliko električnih vozila.

VW Milano Taxi

Milano Taxi bez emisija se temelji na iskustvu kojeg je Volkswagen kao uspješni proizvođač taksija desetljećima stjecao. Električno konceptualno vozilo za javni lokalni promet odlikuje se prtljažnim prostorom, koji je integriran u unutrašnjost vozila te zaslonima osjetljivima na dodir za vozača i putnike, koji se mogu individualizirati. Milano Taxi se pogoni elektromotorom vrhunske snage od 85 kW, koji se opskrbljuje energijom iz litij-ionskog akumulatora integriranog u podnici. Na taj način su mogući dometi od čak 300 kilometara.

VW Milano Taxi

Pored električne vuče, fiksni sastavni dio Volkswagenove strategije održivosti je i kontinuirana optimizacija energetski učinkovitih vozila niskih emisija s motorom s unutarnjim izgaranjem.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club