28.08.2014.

Tri nagrade „Red Dot“ za Volkswagen

Volkswagen je na ovogodišnjem uglednom međunarodnom natjecanju iz dizajna „Red Dot Award“ nagrađen s ukupno tri nagrade. Tiskana verzija i aplikacija časopisa „Das Auto.Magazin“ te film „Paralympics“ iz produkcije časopisa marke dobili su po jedan Red Dot Award za komunikacijski dizajn. Međunarodni žiri sastavljen od stručnjaka iz komunikacijske industrije s nagradom Red Dot Award nagrađuje istaknuta dizajnerska rješenja na području komunikacijske branše.

„Paralympics“ je kratki dokumentarni film o atletičarima Njemačkog sportskog saveza osoba s invaliditetom za vrijeme Paraolimpijskih igara u Sočiju. U fokusu filma su protagonisti i pitanje što im znače sport i mobilnost. U pozadini crno-bijelog spota svjesno su integrirani Volkswagenovi modeli vozila i modeli prilagođeni osobama s invaliditetom.

Časopis marke Volkswagen „Das Auto.Magazin“ dobio je po jedno priznanje za svoju tiskanu verziju i za svoju aplikaciju – potvrda za potpuno dorađeni intermedijalni koncept dizajna. Tiskana verzija oduševljava vrhunskim novinarstvom s područja automobilizma i izvrsnim ilustracijama, dok aplikacija prezentira priče o svijetu Volkswagen koncerna. Filmovi, zvuk, galerije slika i animacije korisniku omogućuju multimedijalni doživljaj i interaktivno putovanje tvrtkom.

„Red Dot Award“ je ugledno međunarodno natjecanje, čije su nagrade vrlo cijenjene kao dokaz kvalitete dobrog dizajna. Nagrade se dodjeljuju za discipline dizajn proizvoda, koncept dizajna i komunikacijski dizajn.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club