Volkswagen Polo osvaja nagradu World Car of the Year

Na međunarodnoj automobilskoj izložbi automobila u New Yorku – Manhattanu, Volkswagen Polo je osvojio nagradu World Car of the Year 2010.

Kvaliteta, vrijednost, sigurnost, ekološka prihvatljivost, značaj i emocionalni dojam najvažniji su kriteriji pri dodjeli naslova World Car of the Year. Već je u 2009. jedan Volkswagen model osvojio ovu nagradu: Golf. U ovoj godini najizgledniji kandidati za osvajanje naslova World Car of the Year (po abecednom redoslijedu) bili su Mercedes-Benz E-klase, Toyota Prius i Volkswagen Polo.

polo

«Osjećamo se počašćeno što je upravo Polo izabran od strane ovog uglednog žirija» rekao je prof. dr. Martin Winterkorn, predsjednik upravnog odbora Volkswagen AG-a. «Nakon velikog trijumfa Golfa u prošloj godini, vrlo smo sretni što taj uspjeh možemo ponoviti s Polom. Ova dva automobila osvojila su brojna odlikovanja i dobila gotovo sve nagrade koje dodjeljuje automobilska industrija. Time postaje jasno da se Volkswagen nalazi na dobrom putu i vjerojatno nudi najbolju paletu proizvoda u povijesti ovog poduzeća.»

Odlikovanje je u New York Cityju predano Walteru de Silvi, glavnom dizajneru Volkswagen grupacije. «Nova generacija Volkswagen Pola fascinantna je podjednako po svom jednostavnom, jedinstvenom i bezvremenskom dizajnu, ali i po izvanrednoj štedljivosti. U cijelom svijetu je već preko 230.000 kupaca naručilo novi Polo.»

polo

Tijekom sedam godina postojanja manifestacija dodjele World Car Awards, koja se održava jednom godišnje, prometnula se u jedan od najvažnijih programa ove vrste. Većina od 59 članova žirija iz 25 zemalja odlučilo se za Polo između 30 kandidata za ovaj naslov.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club