03.07.2014.

Euro NCAP: 5 zvjezdica za Golf Sportsvan

Novog Golfa Sportsvana je nezavisna europska organizacija za zaštitu potrošača Euro NCAP odlikovala najvećom ocjenom od pet zvjezdica. Sa svojim prvoklasnim paketom sigurnosti sastavljenim od robusne strukture karoserije, vrlo učinkovite kombinacije pojasa, sjedala i zračnih jastuka te inovativnih sustava pomoći Golf Sportsvan pripada među najsigurnije automobile na svijetu.

Euro NCAP (New Car Assessment Programm = europski program ocjenjivanja novih vozila) godinama se smatra najvažnijim standardom za sigurnost vozila. Sveobuhvatna ocjena sigurnosti od pet zvjezdica za novi Golf Sportsvan sastavljena je od rezultata na četiri područja: zaštite putnika za odrasle i djecu, zaštite pješaka i sigurnosnih sustava.

Tijekom opsežnih istraživanja zaštite odraslih putnika, koja pored testa frontalnog sudara u aluminijsku prepreku pri brzini od 64 km/h (i 40 postotnog pokrića) obuhvaća i bočni sudar (s 50 km/h na vozačeva vrata) i bočni sudar o stup (s 29 km/h), Golf Sportsvan je osvojio 87 posto od maksimalnog broja bodova. I na bitnom području zaštite djece Golf Sportsvan je polučio odličan uspjeh i postigao preko 85 posto od mogućeg broja bodova.

U ocjenu se kod Euro NCAP testova u obzir uzimaju i elektronički sustavi zaštite i pomoći, koji pomažu kod sprječavanja nezgoda odnosno kod znatnog smanjenja posljedica sudara: Golf Sportsvan nudi najveću moguću razinu sigurnosti i serijski ima Electronic Stability Control (ESP) uključujući ABS s potporom pri kočenju, elektroničku blokadu diferencijala XDS+, Multi Collision Brake, upozorenje za ispuhanu gumu, ISOFIX prihvatna mjesta za dječje sjedalice na stražnjoj klupi kao i zračni jastuk za vozača i suvozača s deaktivacijom suvozačevog zračnog jastuka uključujući zračni jastuk za koljena na vozačevoj strani i sustav zračnih jastuka za glavu za putnike sprijeda i straga uključujući bočne zračne jastuke u prednjim sjedalima.

Pored toga Volkswagen nudi brojne izborne sustave pomoći za Golf Sportsvan, koji dodatno poboljšavaju sigurnost: tu se ubrajaju automatska regulacija razmaka ACC i sustav nadzora okoline „Front Assist“ uključujući City funkciju kočenja u nuždi, potporu zadržavanja vozila na voznom traku Lane Assist, proaktivnu zaštitu putnika kao i regulaciju dugog svjetla Light Assist i Dynamic Light Assist.

Po prvi puta se u Golf segmentu koristi Blind Spot senzor s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, koji upozorava na vozila u mrtvom kutu odnosno tijekom izlaska iz parkirnog mjesta unatrag prepoznaje sudionike u prometu koji se približavaju bočno, a sustav ujedno i zaokružuje opsežnu ponudu za Golf Sportsvan.

: Pogledajte ostala Volkswagen vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club