27.03.2013.

Zrak u Volvu čistiji od vanjskog

Životno okruženje unutar Volvo automobila teži tome da bude potpuno sigurno za osjetljive osobe. Sistematski rad Volvo inženjera na ovom području rezultirao je time da je švedska udruga za astmu i alergije preporučila čak sedam Volvo modela - S80, V70, XC70, XC60, S60, V60 i V40.

zrak u volvu

Gotovo 45 posto populacije industrijskog svijeta pati od neke vrste alergije ili osjetljivosti, a preko 10 posto boluje od astme. Jedan od razloga dramatičnog povećanja od 50-tih godina prošlog stoljeća do danas jesu zračni zagađivači kao što su dušični oksidi, razina ozona, čestice te pelud.

Zrak u automobilu čistiji od vanjskog

Krajni cilj Volva jest stvoriti ambijent u automobilu koji nudi zrak čišći od vanjskog. To podrazumijeva čišćenje zraka koji dolazi izvana te smanjenje štetnih emisija materijala korištenih u izradi interijera.

zrak u volvu

Ono što poznajemo kao miris novog automobila zapravo je emisija od korištenih materijala. Sama količina ne predstavlja problem, ali tijekom toplih dana dolazi do koncentracije koja iritira osjetljivije osobe. Ove se supstance brzo provjetravaju, ali je dugoročni cilj Volva da u potpunosti eliminira ove emisije.

zrak u volvu

Tim za mirise

Program testiranja uključuje i mišljenje takozvanog tima za mirise, čiji članovi mirišu razne elemente kako bi otkrili njihove mirise i otklonili one koji su prejaki ili neugodni. Taj tim sastoji se od osam pomno odabranih osoba s istančanim osjetilom mirisa. Njihov je zadatak da pomognu dizajnerima u izboru materijala kojim će opremiti interijer.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club