19.10.2012.

Volvo vodeći u razvoju zračnih jastuka

Prvi Volvo automobil opremljen zračnim jastukom napustio je proizvodnu liniju još davne 1987. godine, a od tada je švedska kompanija napravila nekoliko važnih koraka u ovom području sigurnosti automobila. Volvo je prvi ugradio bočni zračni jastuk, integriran u sjedalo, pa potom i zračnu zavjesu, da bi ove godine na 25. rođendan svog zračnog jastuka predstavio prvi na svijetu zračni jastuk za pješake u potpuno novom Volvu V40.

volvo

„Ovo je prvi put da se tehnologija zračnog jastuka koristi u zaštiti ostalih sudionika u prometu, u ovom slučaju pješaka, odnosno onih koji nisu u samom automobilu. Prednost moderne tehnologije zračnih jastuka leži u tome da zauzima jako malo prostora, a zauzvrat nudi odličnu razinu zaštite u skladu sa situacijom.

volvo

Uz to, može se lako kombinirati s ostalim sigurnosnim sustavima kako bi se pružila maksimalna razina sigurnosti,“ ističe Lennart Johansson, stariji menadžer za sigurnost interijera pri Volvo Car korporaciji, a koji je bio jedan od pionira sigurnosti tijekom 80- tih godina prošlog stoljeća.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club