09.01.2013.

Volvo u 2012. godini

Tijekom 2012. godine, koju su obilježili globalna ekonomska recesija i veliki izazovi za automobilsku industriju, Volvo je napravio nekoliko strateški značajnih koraka koji su osigurali uspješnu budućnost. Švedska kompanija je nastavila slijediti strategiju razvoja unatoč nepovoljnom poslovnom okruženju. Predstavljeni su novi proizvodi, značajno se investiralo u nove tehnologije, a dogovorena je i suradnja na nekoliko područja. Volvo se uspješno prilagodio općem padu autoindustrije te je svoje poslovanje uskladio s potrebama tržišta.

volvo

U 2012. godini Volvo je prodao ukupno 421.951 automobil, što predstavlja pad od 6,1 posto u odnosu na 2011. godinu. Nekoliko je tržišta doduše zabilježilo značajan porast prodaje: to su rastuća te prekomorska tržišta, dok je teška ekonomska situacija na tradicionalnim tržištima značajno utjecala na prodajne rezultate. Povlačenje iz ponude modela C30, S40 i V50 imalo je značajan utjecaj na ukupan pad prodaje, dok novi V40 zbog datuma predstavljanja nije uspio postići maksimalan učinak. Sve navedeno uz tešku ekonomsku situaciju u Europi ujedno je i glavni razlog pada ukupne prodaje.

volvo

Sjedinjene Američke Države bile su najveće tržište Volva u 2012. godini. Ukupno je prodano 68.097 vozila, što je 1,2 posto više nego 2011. godine. Dobroj prodaji pogodovala je potražnja za modelima S60 i XC60 te uhodana strategija poticaja. U Švedskoj je Volvo zadržao status najvećeg proizvođača s petinom tržišne zastupljenosti. Volvo je pratio razvoj švedskog tržišta gdje je prodano 51.832 automobila. U Kini je Volvo dobro poslovao, ali je s prodajom 41.989 automobila ipak zabilježen pad od 10,9 posto, ponajviše zbog prestanka prodaje razmjerno popularnog modela S40. Još jedan čimbenik koji je utjecao na prodaju u Kini bila je jaka konkurencija luksuznih brendova. Uz model V60, novi V40 će zasigurno utjecati na bolju prodaju u 2013. godini.

volvo

Očekivanja u 2013. godini

Konkurentnost u automobilskoj industriji iz 2012. godine bit će jednako jaka i u novoj 2013. godini, s obzirom na to da će svi proizvođači željeti zadržati tržišne udjele unatoč nepovoljnoj ekonomskoj situaciji. Stoga će 2013. godina nesumnjivo biti izuzetno izazovna. Za Volvo će 2013. godina biti jedna od najintenzivnijih u povijesti. Uz novi V40, Volvo planira osvježiti gotovo čitavu modelsku ponudu. Razvoj nove platforme i motora bit će dodatno intenziviran, dok će otvaranje proizvodnog pogona u Kini biti veliki korak naprijed u strategiji rasta.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club