04.06.2014.

Volvo predvodnik u smanjenju flotnih emisija CO2

Prema podacima europske udruge automobilskih proizvođača (ACEA), Volvo je u razdoblju od 2012. do 2013. godine uspio smanjiti prosječnu flotnu emisiju štetnog ugljičnog dioksida za 8,4 posto. Pokazuje to još jednom ekološku usmjerenost ovog švedskog proizvođača i njegove napore u smanjenju štetnih emisija.

O snažnim ekološkim naporima Volva svjedoče proizvodi kao što su V60 Plug-in Hybrid te potpuno nova obitelj Drive-E motora. Ekološki orijentirane tehnologije omogućile su, i unatoč porastu globalne prodaje, pad prosječne flotne emisije svih prodanih vozila, koja u 2013. godini iznosi 131 g/km, dok je u 2012. godini ona iznosila 143 g/km.

S novim Drive-E motorima, Volvo je stvorio obitelj manjih, inteligentnijih benzinskih i dizelskih motora, s izlaznom snagom koja nudi uzbudljive vozne mogućnosti, uz zadržavanje izuzetno umjerene potrošnje. Dodatkom opcija za elektrifikaciju, kao što je npr. plug-in hibridna tehnologija, Volvo je u mogućnosti kupcima ponuditi izuzetnu štedljivost, ali i vrhunske performanse.

Primjerice, Volvo S60 T6 s 306 KS, sparen s novim 8-stupanjskim automatskim mjenjačem prvi je automobil u segmentu koji nudi više od dvije konjske snage po gramu emisija CO2. S druge strane, dizelski D4 sa 181 KS, sparen s ručnim mjenjačem prvi je dizelski automobil u premium D segmentu, s emisijom ugljičnog dioksida ispod 100 g/km.

Volvo V60 Plug-in Hybrid je tehnološki najnapredniji Volvo automobil. To je električni, hibridni i sportski automobil u jednom. Dostupan je u isto vrijeme sa svim opcijama standardnih Volvo modela, uključujući i R-Design, a zadržava rekordno nisku emisiju CO2 od 48 g/km.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club