16.03.2011.

Volvo modeli u 2010.

2010. godina bila je za Volvo godina promjena. Pregovori između Ford Motor kompanije i Zhejiang Geely Holding grupacije rezultirali su ugovorom o prodaji 28. ožujka 2010. godine. Novi kineski vlasnik finalizirao je kupnju Volva 2. kolovoza 2010. godine. Predsjedavajući upravnog odbora postao je Li Shufu, a Stefan Jacoby imenovan je predsjednikom Volvo Cars korporacije, usporedo s imenovanjem novog odbora direktora.

volvo

Nakon dvije teške godine Volvo je uspio preokrenuti negativan trend i povećati prodajne rezultate za 11,2 posto u odnosu na 2009. godinu. Potpuno novi Volvo S60 i V60 očarali su kupce i predstavnike medija te osvojili nekoliko važnih međunarodnih priznanja.

Stvoren da vas pokrene - novi Volvo S60
Potpuno novi Volvo S60 javnosti je predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, početkom ožujka. Sportskiji i dinamičniji od svih prethodnih Volvo modela, S60 je donio i nekoliko vrhunskih tehnoloških rješenja kao što je Sustav otkrivanja pješaka s automatskim kočenjem.

volvo

Dinamični karavan - Volvo V60
Volvo eksperti za podvozje „izbrusili“ su dinamičke mogućnosti elegantnog Volva V60 do maksimuma. Rezultat je autentičan sportski karavan koji voznim mogućnostima opravdava atraktivan dizajnerski nastup.

Volvo V60 plug-in hybrid
Na Sajmu automobila u Parizu čelnici Volva potvrdili su plan da će do 2012. godine lansirati plug-in hibridni model temeljen na modelu Volvo V60. Ovaj će automobil emitirati samo 49 g/km ugljičnog dioksida, za punjenje baterija bit će mu potrebno 4-6 sati, a autonomija kretanja na baterije iznosit će oko 50 km.

volvo

Još sposobniji s R-design paketom
Novi Volvo S60 i V60 R-Design modeli osmišljeni su kao istinski sportski automobili s posebno razvijenim podvozjem, koje niti jednu vozačku želju ne ostavlja neispunjenom. Zasjali su na Sajmu automobila u Parizu.

Manja potrošnja s novim dizelskim motorom
U Volvu S60 osvanuo je i novorazvijeni petcilindarski dizelski motor koji iz zapremine od dvije litre razvija 163 KS i 400 Nm okretnog momenta. Novi je motor zapravo dobro poznati 2.4D s manjim kapacitetom i kraćim hodom cilindara, a sve u cilju smanjenja potrošnje. S ručnim mjenjačem ovaj se motor u prosjeku zadovoljava s tek 5,3 litre goriva na 100 prijeđenih kilometara. Novi dizelski motor postao je dostupan u svim Volvo modelima, zajedno s obnovljenim šestcilindarskim benzincima. Pored toga, novi četverocilindarski 1.6 i 2.0 litarski GTDi benzinci s izravnim ubrizgavanjem postaju sve češći izbor kupaca.

volvo

Potpuno novi infotainment sustav
Potpuno novi infotainment sustav kod kojega se informacije s audio sustava, navigacije, mobilnog telefona i drugih funkcija prikazuju na kolor ekranu dijagonale 5 ili 7 inča, postavljenom na vrh centralne konzole, također je predstavljen u novim modelima Volvu S60 i V60.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club