29.01.2010

Volvo Ice Camp

Nakon dva mjeseca izgradnje, VOLVO ICE CAMP pod patronatom Ovi-ja otvorio je svoja ledena vrata u subotu, 16. siječnja 2010. godine. Brojni posjetiteljii ceremonije otvaranja ostali su zatečeni prizorom. Dvanaest metara visoki snježni iglui, kristalno čisti dizajnerski elementi izrađeni od leda, nesvakidašnji svjetlosni efekti, savršena tehnologija, a u središtu svega na postolju od leda: Novi Volvo C30. Dnevni posjetitelji mogu uživati u prednostima ICE CAMP sportskog programa, dok oni jačeg istraživačkog duha mogu prenoćiti na 2.500 metara nadmorske visine u jednom od sedam iglua za spavanje.

volvo ice camp

Četvrti put zaredom izgrađen je fantastični ledeni svijet na vrhu planine Kitzsteinhorn. Za izgradnju nadmorski najvišeg (a vjerojatno i najimpresivnijeg) Volvo salona bilo je potrebno preko 60 tona leda, 5000 kubičnih metara snijega te nebrojeno mnogo radnih sati. Srž 5000 kvadratnih metara velike građevine čine četiri međusobno povezana glavna iglua, koji pored salona automobila nude ledeni bar, salon za odmor i trpezariju sa dva velika ledena stola.

Pored savršenih dizajnerskih elemenata i nesvakidašnjih umjetničkih svjetlosnih efekata, na ledenom pijedestalu nalazi se posljednji Volvo novitet - novi C30. Karakterističan dizajn sportskog coupea i atraktivna boja karoserije (orange flame metallic), čine od vozila izvrsnu foto priliku za slikanje uspomene iz ICE CAMP-a. Izloženi model zapravo je ekološki osviještena DRIVe verzija, koja postavlja nova mjerila u klasi, ne samo u području dizajna, već i u području učinkovitosti s potrošnjom od samo 3,8 litara na 100 prijeđenih kilometara i emisijom ugljičnog dioksida od 99 g/km.

volvo ice camp

Zatečeni posjetitelji i ponosni partneri
Brojni su gosti, pri prelijepom sunčanom danu, čekali službenu ceremoniju otvaranja. Nakon tradiconalnog presijecanja vrpce od strane Dr. Gerda Battenfelda (generalnog direktora Volvo Car Austria), Johannesa Flecka (direktora marketinga Volvo Car Austria), Ing. Norberta Karlsböcka (gradonačelnika Kapruna) i Petera Präauera (izvršnog direktora Kitzsteinhorn Glacial Aerial Tramway), vrata ICE CAMP-a otvorena su za posjetitelje.

U svom pozdravnom govoru Norbert Karslbock je istaknuo: „Oduševljeni smo fantastičnom suradnjom Volvo ICE CAMP tima i izuzetno smo ponosni što ovako jedinstven projekt imamo baš ovdje na planini Kitzsteinhorn.“

volvo ice camp

Sportske aktivnosti ili relaksacija u salonskim foteljama
Nakon službene ceremonije otvaranja, posjetitelji su mogli uživati u brojnim aktivnostima i to besplatno, Oni hrabriji penjali su se na specijalni ledeni toranj, dokazivali svoje freestyle sposobnosti u snježnom parku, ili su se pridružili Freeride obilasku kroz prirodu, ali uz prethodno pohađanje sigurnosne radionice na temu opasnosti od lavina. Kao i uvijek kada je u pitanju Volvo, sve se radilo uz moto „Sigurnost na prvom mjestu“. Prekrasan sunčani dan i udobne salonske fotelje bile su dovoljan razlog da se mnogi opuste na sunčanoj terasi, gdje su uz uglađene DJ tonove uživali u jedinstvenoj panorami planine Kitzsteinhorn.

volvo ice camp

Nezaboravno iskustvo - noćenje na 2.500 metara nadmorske visine
I dok su dnevni posjetitelji morali napustiti planinu s prvim naznakama moći, oni koji su se odlučili na noćenje uživali su u prigodnom večernjem programu, grupnom seminaru o streličarstvu i Tatar's Hat večeri. Oni koji su se poslije večere poželjeli prošetati, imali su priliku posjetiti vidikovac, odakle su se mogli diviti pogledu na dolinu i jezero Zeller pod kristalno čistim nebom.

Gosti su također uživali u plesu i zabavi u ledenom baru te novoj sauni s pogledom na Kitzsteinhorn glečer. Tamo su se mogli ugrijati prije „ušuškavanja“ u krzno soba, kako bi okončali dan prepun novih iskustava. Sljedeće jutro novi sloj snijega „izvukao“ je goste iz njihovih arktičkih vreća za spavanje na prigodni ski obilazak. Još jedan dan u Volvo ICE CAMP-u pod pokroviteljstvom Ovi-ja, mogao je početi.

volvo ice camp

Život je puno više od Volva
„Život je puno više od Volva. Zato vozite Volvo“. To je moto švedskog proizvođača i vjerojatno nigdje nije tako očigledan kao u Volvo ICE CAMP-u. Ovo umjetničko djelo nije samo izložbeni salon. On označava strast za sportom, dizajnom i prirodom. Opustite se na terasi, budite aktivni, iskusite prirodu i slavite svoj životni stil, daleko od stresa i ograničenja svakodnevnog života.

Ovi by Nokia
U okviru svog Ovi brenda, Nokia nudi širok spektar internet usluga, koje izvlače dodatne prednosti iz mobilnih telefona, čineći svakodnevni život lakšim i zabavnijim: od karti, preko glazbe do aplikacija iz Ovi prodavaonica. S Ovi-jem korisnici mogu pristupiti vlastitom digitalnom svijetu na način koji je najpogodniji za njih, bez obzira bilo to putem moblinog telefona, PC-ja ili internet kafića.

volvo ice camp

Na Ovi mapama, posjetitelji će pronaći karte za više od 180 zemalja koje nude informacije o trenutnom položaju i okruženju, kao i generalne lokalne informacije, a iste se mogu jednostavno downloadati. U Ovi prodavaonicama dostupno je preko 5500 aplikacija za igre, društvene mreže ili vijesti i biznis. Pored međunarodnih sadržaja nude se i lokalne aplikacije. Primjer za specifičan sadržaj o Austriji jest pregled letova Austrian Airlinesa. Ljubitelji glazbe moći će se osjećati kao kod kuće uz Nokia Music Store koji nudi šest milijuna pjesama svih vrsta i žanrova.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club