19.06.2013.

Volvo XC60 kao umjetničko djelo

Treću godinu zaredom Volvo Car Switzerland organizirao je Volvo Art Session na središnjoj željezničkoj stanici u Zurichu. Umjetnički je to događaj na kojem su neetablirani i već priznati umjetnici dobili priliku dati potpuno novi izgled Volvu XC60. Ove se godine događaj odvijao od 7. do 9. lipnja.

volvo

Tema ovogodišnje umjetničke radionice u Zurichu bila je „Stvoren za vas“. Glavna zvijezda bio je bijeli Volvo XC60 ispred bijelog platna. Umjetnici iz cijelog svijeta imali su mogućnost slikati, sprejati i dizajnirati svoju viziju švedskog SUV-a. Na kraju svake radionice djelo je bilo kratkotrajno dostupno u 3D formi, prije nego što je nastupio drugi umjetnik.

volvo

„Sada već tradicionalnim umjetničkim događanjem želimo pokazati da je Volvo kreativan i inovativan automobilski brend koji brine o ljudima. Ovaj jedinstveni umjetnički događaj ima mogućnost privući nove potencijalne kupce koji inače ne razmišljaju o posjedovanju Volvo automobila,“ pojasnio je Anouk Poelmann, predsjednik Volvo Car Switzerland.

volvo

Volvo Art Session održao se na glavnoj željeznikog postaji u Zurichu, jednom od najposjećenijih javnih mjesta u čitavoj Europi. Cijeli događaj zabilježio je i poznati talijanski fotograf Francesco Carrozzini, a njegovi će radovi biti objavljeni krajem godine.

volvo

Među umjetnicima koji su ove godine posjetili Volvo Art Session su njemački 3D grafiti umjetnik DAIM, francusko-američki duo Koralie & Supakitch, sve poznatija zvijezda ulične umjetnosti Etam Cru iz Poljske, zatim švicarski grafički dizajner Blanda Eggenschwiler te kanadski par Lexr & Evoke, kao i kinesko-njemački umjetnik Daniel Man.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club