20.12.2013.

Volvo S80 osvojio Top Safety Pick+

Limuzinski Volvo S80 nagrađen je prestižnom nagradom 2014 Top Safety Pick+ od Američkog osiguravajućeg instituta za cestovnu sigurnost (IIHS). Ovo vrijedno sigurnosno priznanje već su ranije osvojili i Volvo modeli S60, XC60 i XC90 i to nakon odličnih rezultata na novom testu udarca s malim preklapanjem, uvedenom 2012. godine.

volvo s80

Top Safety Pick+ nagrada Volva S80 rezultat je dobrih postignuća u novom testu frontalnog udarca s malim preklapanjem, testa koji simulira situaciju u kojoj se prednjim lijevim dijelom automobila udara u drugo vozilo ili statični objekt (npr. stup), a što se u stvarnosti pokazalo kao vrlo ozbiljna situacija. U IIHS-ovom testu tek 25 posto prednjeg dijela vozila s vozačeve strane udara u fiksnu prepreku pri brzini od 64 km/h.

„Naš sigurnosni kavez ističe se robusnim dizajnom i kombinacijom više vrsta čelika različite kvalitete. Novi IIHS-ov testni program potvrdio je vrhunske mogućnosti našeg rješenja. Slični strukturalni principi i čelik koriste se u svim aktualnim Volvo modelima, a ta tehnologija će biti dodatno unaprijeđena u nadolazećim modelima postavljenim na novu SPA arhitekturu. IIHS-ova nagrada Top Safety Pick+ potvrđuje održivost našeg vodstva na području sigurnosti. Sve smo bliži ultimativnom cilju da do 2020. godine stvorimo Volvo vozila u kojima nitko ne bi trebao poginuti ili biti teško ozlijeđen. Naša dugoročna vizija su automobili koji se jednostavno ne sudaraju,“ ističe Thomas Broberg, stariji sigurnosni savjetnik pri Volvo Car grupaciji.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club