21.08.2012.

Volvo S60 ostvario najbolji rezultat u novim testovima sigurnosti

Vodstvo Volvo Car korporacije na području sigurnosti ponovno je potvrđeno i od strane američkog Insurance Institute for Highway Safety (Osiguravajući insititut za sigurnost na putevima). U njihovom posljednjem izvještaju Volvo S60 je jedan od dva automobila koji su ostvarili najbolji rezultat u novom frontalnom sudaru s malim pomakom.

volvo s60

U novom testu se pokazalo da tek 25 posto površine prednjeg dijela vozila na vozačevoj strani udara u čvrstu prepreku pri brzini od 64 km/h. Test je dizajniran kako bi se dočarao udarac u drugo vozilo iz suprotnog smjera ili u objekt kao što je drvo ili stup.

Posvećenost Volva sigurnosti u prometu prepoznato je u nekoliko sigurnosnih studija. Prošle je godine čak pet volvo modela (C30, S60, S80, XC60 i XC90), osvojilo Top Safety Pick nagradu. Volvo je bio jedini europski brend s pet nagrađenih modela u 2011 prema IIHS izvještaju. Model XC60 je također jedini SUV crossover koji je osvojio IIHS Top Safety Pick nagradu te svih 5 zvjezdica na U.S NCAP testiranju. U testu iz 2010. godine XC60 je osvojio 5 zvjezdica u svim individualnim testovima, uključujući 5 zvjezdica za vozača, 5 zvjezdica za suvozača te 5 zvjezdica za bočne udarce.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club