27.09.2013

Volvo Polestar Racing na WTCC utrci

Volvo Polestar Racing će zajedno s novookrunjenim STCC (Swedish Touring Car Championship) prvakom Thedom Björkom nastupiti na FIA World Touring Car Championship (WTCC) utrci u Shanghaiju.

volvo polestar

„Ulazimo u ovu utrku kako bismo „opipali“ puls WTCC prvenstva te u isto vrijeme na poseban način proslavili Björkov sjajan uspjeh u ovogodišnjoj STCC sezoni,“ izjavio je Alexander Murdzevski Schedvin, komercijalni direktor motorsport odjela pri Volvo Cars kompaniji.

Björk, koji je pobjedama na 9 od 12 utrka osvojio ovogodišnju titulu STCC prvaka, na WTCC će utrci u Kini, koja se vozi 3. studenog nastupiti za upravljačem Volva C30 1.6T.

„Veselim se mom prvom WTCC nastupu i zaista sam zahvalan Volvu na pruženoj prilici. WTCC je veoma zahtjevno natjecanje, tako da će izazov biti velik, ali to nam je ujedno i najveća motivacija,“ istaknuo je Björk.

Volvo Polestar Racing je već nastupao u WTCC prvenstvu 2011. godine s Volvom C30 1.6T kojim je upravljao Robert Dahlgren. Isti će automobil u Shanghaiju voziti i Björk.

volvo polestar

Thed Björk (32) je jedan od najsposobnijih švedskih vozača utrka s iskustvom u F3000, DTM i LeMans prvenstvima. Bogata karijera uključuje dvije STCC titule, 2001 FIA Sportscar SR2 titulu, te titule u Švedskoj i Norveškoj Formuli 3 1999. godine. Björk će se u WTCC utrci suprotstaviti vozačkim veličinama kao što su Yvan Muller (Chevrolet) i Gabriele Tarquini (Honda).

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club