24.03.2011.

Volvo Ice Camp na vrhu Alpa

Alpe su još jednom pokazale svoju ćud: pri temperaturi od minus 20 stupnjeva celzija, i uz nalete vjetra od 70 km/h, izgradnja izložbenog kompleksa Volvo ICE CAMP bila je pravi izazov. Taj ogromni kompleks iglua, sastavljenih od bezbroj ledenih cigli, smješten je na 2500 metara nadmorske visine, iznad salzburške Kitzsteinhorn planine, a izgrađen je točno pred planirani svečani dan otvaranja - 15. siječnja ove godine kada su i prvi gosti prenoćili ondje. Zvijezda ovogodišnjeg kampa jest novi Volvov model S60 R-Design koji poput kralja “sjedi” ustoličen na prijestolju od leda unutar najkulerskijeg izložbenog salona na svijetu.

volvo ice camp

Već petu godinu zaredom izgrađen je ogromni kompleks iglua koji će i ove godine zasigurno primiti stotine tisuća planinskih turista. Riječ je o “najkulerskijem” izložbenom prostoru na svijetu smještenom na najvišoj nadmorskoj visini na vrhovima salzburških Alpa, a namijenjen je predstavljanju novog Volvo modela S60 R-design. Ovaj divovski ledeni kompleks napravljen je od snijega i leda, a sastoji se od 4 međupovezana glavna iglua i sedam udobnih iglua za spavanje - sve smješteno na vrhovima planine Kitzsteinhorn.

volvo ice camp

Iskusni Volvov “Extreme” tim radio je u smjenama pokrivajući svih 24 sata kako bi stvorio jedinstveni kompleks iglua zajedno s izložbenim salonom, ledenim barom, lounge prostorom za odmaranje i kristalno čistom blagovaonicom. Ledeni blokovi od čak 800 kilograma težine rezani su iz jezera podno glečera uz pomoć motornih pila. Ono što “ekstremni” tim nije mogao nositi vlastitim snagama transportirano je u iglue uz pomoć snježnih gusjeničara i rovokopača. Glomazni ledeni blokovi san su svih onih koji uživaju u umjetničkom rezbarenju leda. Naime, ICE CAMP je između ostaloga opremljen i DJ pultom osvijetljenim fascinantnim svjetlosnim instalacijama, dopunjenim sa stilski usklađenim stolcima za odmaranje, zidom s grafitima i fotografskom odajom, a sve u funkciji združivanja elegantnog dizajna i suvremene tehnologije kako bi posjetiteli mogli ponijeti cool ipresije s 2500 metara nadmorske visine.

volvo ice camp

Podizanje Volva S60 R-Design na planinu

Prijevoz novog Volva S60 R-Design na vrh planine Kitzsteinhorn bio je spektakularan podvig, baš kao i sama izgradnja Volvo ICE CAMP-a. U svrhu prijevoza angažirana je posebno dizajnirana konstrukcija smještena na transportnu gondolu. Zaštićen čelikom i željezom, novi Volvo S60 R-Design prevožen je i do 30 metara iznad strmih padina planine. Na kraju putovanja automobil je s velikom preciznošću manevriranja položen na svoje mjesto u kompelsku iglua, točno na pijedestal načinjen od leda. Dva su člana novinskog Volvo ICE CAMP tima postavila ekskluzivno na facebook filmić o spektakularnom prijevozu Volva S60 R-Design.

volvo ice camp

Planinska rekreacija i zimski sportovi

Nakon svečanog otvorenja, koje se zbilo 15. siječnja, Volvo ICE CAMP otvoren je svim znatiželjnim avanturistima sljedećih 4 mjeseca. U sedam spavaćih iglua čak 21 avanturist može prenoćiti na krevetima načinjenim od leda. Izvanredne pustolovine očekuju sve kampere koji posjete ICE CAMP: nakon užitka u visoko energetskom Raclettte obroku oni se mogu odvažiti na osvajanje ledenog tornja, dokazati svoju preciznost u gađanju lukom i strijelom na temperaturi ispod ništice te iskoristiti svoje posljednje rezerve snage za noćno penjanje ili pješačenje po ledenom glečeru. Nagrada nakon svakog od ovih programa je wellness opuštanje koje je posebna priča za sebe: topla esencija borovine dočekat će umorne posjetitelje u drvenoj sauni, a kamperi osim užitka u sauni mogu brojati zvijezde dok uranjaju u topli, mjehurićima ispunjeni bazen – a sve na veličanstvenih 2500 metara nadmorske visine.

Težište na ljudima i pustolovinama

No kako Volvo i ICE CAMP idu zajedno? Potpredsjednik marketinga i razvoja proizvoda pri Volvu, John Neu, oduševljeno odgovara na to pitanje: “Sjano idu zajedno. Njihovo dugo partnerstvo postavilo je težište na ljude i njihove potrebe za jedinstvenim iskustvom. Zato je Volvo ICE CAMP neponovljivo mjesto. Ono spaja ljude, stvara mogućnosti za neobične avanture i omogućava užitak u čarobnim trenucima kao nijedno drugo mjesto.”

volvo ice camp

Mogućnosti rezervacije smještaja te fotografski i video materijal mogu se pronaći na www.volvo-ice-camp.com a kontinuirani prijenos novosti iz ICE CAMP-a moguće je pratiti na www.facebook.com/VolvoICECAMP

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club