02.10.2014.

V40 Cross Country pogon na sve kotače

Uspješni Drive-E pogonski sustav s 245 KS jakim T5 turbobenzinskim motorom, koji je već dostupan s modelom V40, sada je dostupan i s inačicom V40 Cross Country, ali uz dodatak pogona na sva četiri kotača.

S 245 KS i 350 Nm okretnog momenta, V40 Cross Country nudi svu snagu koju vozači očekuju od jednog Volva. Dodatak uglađenoj i ekološki orijentiranoj vožnji jest 8-stupanjski automatski mjenjač s klackalicama na kolu upravljača namijenjen za ručno mijenjanje brzina. Nova pogonska opcija bit će dostupna sredinom jeseni u Europi, a diljem svijeta u sljedećih nekoliko mjeseci.

Otkako su predstavljeni, inovativni Drive-E četverocilindarski Volvo motori, odlično su prihvaćeni zbog svoje jedinstvene kombinacije snage i učinkovitosti s malim štetnim utjecajem na životni okoliš. U usporedbi s prethodnim T5 motorom u Volvu V40 Cross Country, novi motor smanjuje emisiju štetnih plinova na impresivnih 149 g/km.

Novost u motornoj ponudi samo je jedno u nizu poboljšanja serije V40 Cross Country. Od ostalih dodataka vrijedi izdvojiti 19-inčne Damara aluminijske naplatke koji donose ne samo dodatnu udobnost i off-road mogućnost nego i manje buke, a tu je i nova karoserijska Power plava boja, te unaprijeđeni Sensus Connect sustav zabave i informiranja s navigacijom koji kupcima nudi potpuno umrežen automobil.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club