29.08.2014.

Svjetska premijera novog Volva XC90

Mjeseci nagađanja završili su danas, nakon što je Volvo predstavio potpuno novi XC90 model, s kojim je održao obećanje da će stvoriti vizualno upadljiv premium SUV visoke kvalitete sa sedam sjedala.

Simbolizirajući povijesni dan u 87 godina dugoj tradiciji Volva, novi XC90 bit će prvi automobil koji će nositi novi naglašeniji tvornički logotip, elegantno umetnut u masku hladnjaka. Novi XC90 je jasan dokaz Volvo-by-Volvo strategije. Njegova nesvakidašnja kombinacija luksuza, prostranosti, svestranosti, efikasnosti i sigurnosti iznova će promijeniti SUV segment, baš kao što je to 2002. godine uradio i prvi XC90.

Novi XC90 pokreće nekoliko izvedbi nove Drive-E obitelji 2.0 litarskih četverocilindarskih dizelaša i benzinaca. Vrhunska „Twin Engine“ opcija kombinira 2.0 litarski četverocilindarski benzinac s kompresorom i turbopunjačem, te električni motor, a sve zajedno daje visoku izlaznu snagu od nekih 400 KS, ali i emisiju ugljičnog dioksida od tek 60 g/km.

Novi XC90 nudi najopsežniji i tehnološki najsofisticiraniji standardni sigurnosni paket, dostupan u automobilskoj industriji, a koji uključuje i neke potpuno nove tehnologije - zaštitu od slijetanja s ceste i automatsko kočenje na raskršćima.

Interijer Volva XC90 je najluksuzniji Volvov interijer svih vremena. Najbitniji element je centralna konzola u stilu velikog tableta s velikim ekranom osjetljivim na dodir, a koji je srce novog kontrolnog sistema. Istinski sedmosjed XC90 krase i inovativno dizajnirana sjedala koja oslobađaju unutrašnji prostor za putnike u drugom i trećem redu. Sjedala u trećem redu nude vrhunsku udobnost za dva putnika visine do 170 cm.

Početna cijena novog Volva XC90 je 62.456 eura.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club