16.04.2014.

50 godina Volvo Car Torslanda

Volvo će u pogonu Torslanda 24. travnja ove godine otvoriti novu radionicu za karoserije i to na isti datum kada je pogon Torslanda prvi put otvoren prije 50 godina, tj. 1964.

volvo

Ta 1964. godina značila je veliku prekretnicu za švedsku autoindustriju. Bila je to godina kada je Volvo nakon najveće industrijske investicije u Švedskoj, otvorio novi proizvodni pogon u Torslandi.

S proizvodnim kapacitetom do 200.000 vozila godišnje, ova je tvornica podigla letvicu kada je u pitanju razvoj novih modela, proizvodne brojke te sama tehnologija proizvodnje.

volvo

Danas, 50 godina poslije, Volvo Car Torslanda ponovno je u fokusu Volva. Otvaranje nove radionice za karoserije, Torslanda TA3, u kombinaciji s ogromnom investicijom u novu SPA platformu, stvara osnovu za fleksibilan razvoj i proizvodnju budućih Volvo modela. Prvi model, koji će biti postavljen na novu platformu, bit će potpuno novi XC90 koji stiže na tržište tijekom ove godine.

volvo

Glavna proslava bit će održana 24. travnja s ceremonijom otvaranja nove radionice za karoserije te izložbom i obilaskom samog pogona.

: Pogledajte ostala Volvo vozila :

Bookmark and Share

facebookyou-tube
oldtimer club