24.05.2013.

Yaris za sjevernoameričko tržište

Toyota je održala ceremoniju povodom početka proizvodnje kompaktnog modela Yaris, namijenjenog izvozu u SAD, Kanadu i Portoriko. Riječ je o benzinskom modelu te se očekuje izvoz oko 25.000 vozila na godišnjoj razini. TMMF je investirala dodatnih 10 milijuna eura, kako bi prilagodila Yaris specifičnim zahtjevima novog tržišta.

toyota

Iz maloga grada Onaing sa sjevera Francuske, TMMF će izvoziti svoja vozila u više od 40 zemalja, uključujući odredišta kao što su Južna Afrika, Egipat, Kanada i SAD.

Toyota Yaris je prvo vozilo ikada proizvedeno u Francuskoj koje je certificirano novom "French Origin Guaranteed" ("Origine France Garantie") etiketom. Ovaj certifikat je kreiran kako bi pomogao korisnicima da prepoznaju proizvode kod kojih je više od 50% njihove vrijednosti proizvedeno u Francuskoj.

toyota

Trenutna, treća generacija Toyote Yaris, je predstavljena u Europi 2011. godine, dok je hibridni model predstavljen u lipnju 2012. Iako je prodaja u B segmentu pala, prodaja modela Yaris u 2012. godini je porasla za 27%, u odnosu na 2011 uglavnom zbog povećane prodaje Yaris hibrida. Sa prodajom od 182.841 vozila, Yaris čini približno 22 % ukupne prodaje Toyote u Europi u 2012. godini.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club