24.01.2014.

Toyota predstavlja FT-1

Toyota Motor Corporation (TMC) predstavila je "FT-1"; prvu studiju coupe modela koji nam nagovještava u kojem smjeru će ići budući Toyotini sportski automobili. Svjetska premijera ovoga koncepta upravo se održava na sjevernoameričkom Auto Showu u Detroitu (13. siječnja – 26. siječnja)

toyota ft-1

FT-1 je sportski coupe dizajniran kao studija, koja predstavlja što se sve može ostvariti ukoliko bi dizajn sportskih automobila pratio želje kupaca željnih iznimnog uzbuđenja. Dizajnirao ga je tim Calty Design Research, Inc. što je Toyotin dizajnerski centar u SAD-u. Calty team je u dizajniranje ovog ultimativnog sportskog vozila kanalizirao svu svoju strast za sportskim automobilima, a naročito Toyotinim 2000GT, predstavljenim 1967.godine.

toyota ft-1 toyota ft-1

Izvana FT-1 odiše snagom trkaćeg vozila, a naglašene zaobljene linije dodatno privlače pozornost i nagovještavaju iznimne performanse ostvarene idealnom distribucijom težine, uz stražnji pogon te optimalnu aerodinamičnost.

toyota ft-1

Unutrašnjost FT-1 ima klasičnu sportsku liniju komandne ploče. Prednja i bočna stakla direktno su precrtana sa dizajna originalne 2000GT. Interijer FT-1 kreiran je tako da se vozač fokusira na upravljanje, te iskusi uzbuđenje vožnje. Nizak centar gravitacije i upravljač preuzet iz formule, naglašavaju užitak te povezuju vozača s vozilom. Kako bi se osigurala dobra vidljivost u zavojima, stupovi su smješteni daleko. Također, olakšano je upravljanje te pregled instrumenata i monitora pozicioniranih iza upravljača, što će minimizirati pokrete i poglede vozača prilikom vožnje.

: Pogledajte ostala Toyota vozila :

Bookmark and Sharefacebookyou-tube
oldtimer club